Gå til sidens hovedinnhold

Må stille uten Thea

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Flint må stille uten sin toppscorer Thea Bjerkestrand Bøe i kveldens cupmøte med Larvik.

– Det er heldigvis ikke kastarmen som er skadet, men vi velger uansett å ikke risikere noe. Derfor lar vi henne hvile i denne kampen, sier Flint-trener Pål Oldrup Jensen foran cupmøtet med Larvik i Slagenhallen.

Toppscorer i serien

Thea Bjerkestrand Bøe skadet armen da hun tok seg for og landet forkjælt etter et innhopp på trening. Det viste seg raskt at det var høyre håndledd som var forstuet.

– Synd, men sånn er det, fastslår treneren.

Etter fem seriekamper er Thea Bjerkestrand Bøe ikke bare Flints toppscorer. Hun leder også toppscorerlisten i eliteserien for damer uansett lag, sammen med Linn-Kristin Riegelhuth Koren fra Larvik. Begge har 37 mål så langt, og Thea med 30 spillemål og sju 7-metere. Riegelhuth har 25 spillemål og 12 straffekast så langt. Møtet mellom de to kunne gitt en duell i duellen i kveldens cupkamp.

Men sånn blir det altså ikke.

Sjette møte på et år

Når Flint og Larvik møtes i Slagenhallen, er det for øvrig sjette gang lagene braker sammen i løpet av et drøyt år. Første gang var i cupens 4. runde i fjor, da det ble 19–26 i Eikhallen 29. september.

Etter det kom det to seriekamper og to sluttspillkamper i 2010-2011- sesongen. Alle ganger med klar seier til Larvik.

Flint-trener Oldrup Jensen velger uansett å se positivt på disse møtene.

– Jo flere, jo bedre

– Jo flere ganger vi møter et lag som Larvik, jo bedre læring er det for oss. Selv om de har mistet flere siden i fjor, er det fortsatt et veldig godt lag, så vi får ta fighten og prøve å stå imot, både bakover og forover på banen. Håpet er selvsagt at vi skal klare å ryste dem litt, og at vi skal klare å holde følge så lenge som mulig. Det hadde vært gøy, sier treneren.

– Ting vi gjør bra i denne kampen er ting vi kan bruke i andre kamper. Men vi må ha tro på at det er mulig å matche dem ved beinhard jobbing, og ved å holde trykket så lenge vi orker, sier treneren foran cupmøtet i kveld.

PS: Flints nest-mest scorende er Ellen Marie Folkvord, som ligger på 12. plass på toppscorerlisten med 25 mål – alle spillemål. Hun spiller.