Det er klart vi nå skal ta imot mennesker som kommer fra vårt nærområde i nød, og jeg håper det vil bli lett å bosette alle, den perioden de skal være i landet vårt.

Ukraina har en fantastisk president, som tar ansvar, og som viser vei og får folket sitt til å være stolt av sitt opphav og får dem til å kjempe og vise at de ikke overgir seg.

Han har nektet menn mellom 18 og 60 å forlate landet, og for mange er nok dette trist, men han vet at mange ville flyktet og latt færre være igjen og kjempet skulder ved skulder. Han vet også at om noen menn begynner å reise, vil flere gjøre det samme.

Det Volodymyr Zelenskyj gjør, er heroisk, og burde være til ettertanke for mange land i krig. Landet trenger folket sitt for å bidra og ikke minst være der når landet skal gjenoppbygges. La oss nå håpe Norge vil legge til rette at flyktningene får all den hjelp de kan for å vende trygt tilbake når den tid kommer.

LES OGSÅ: Slik blir ukrainske flyktninger møtt på Torp nå: – Eget rom fylt med leker fra Tønsberg

Hjelper ikke Ukraina

Jeg opplever at flere partier nå roper om permanente oppholdstillatelser allerede før de har ankommet, eller at de kollektivt skal få bli i Norge. Det som er trist med dette, er at Norge ikke hjelper Ukraina eller presidenten om de kjøpslår med liv med høyere levestandard fremfor å reise tilbake og bygge opp landet sitt, som nordmenn gjorde i 1945.

Alle forstår at det vil være fristende å bli i et land som gir gratis bolig, gir alle muligheter og penger uansett om de deltar i arbeidslivet eller ikke.

Nå må vi vise at vi ikke bare klapper for Zelenskyj under krigens begynnelse, men hjelper ham hele veien til mål. Det Norge kan gjøre er å opprette et fond som er målrettet til gjenoppbygging av landet etter krigen. Lar vi flyktninger bli i landet, vil landet tømmes for svært mye arbeidskraft og unge familier. Dette bør vi ikke bidra til.