Det var 47 år gamle Tom Håvard Kolstad og 48 år gamle Morten Rekstad, begge fra Holmestrand, som omkom i ulykken.

LES OGSÅ: Navnene på de omkomne frigitt

– Vi har en formening om hva som har skjedd, men det er for tidlig å gå ut med det, sier avdelingsdirektør for luftfart Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen til NTB.

Flyvraket er fraktet til kommisjonens lokaler på Kjeller i Akershus for videre undersøkelser. Det er blitt spekulert på om flyet fikk motorstans i forkant av ulykken, men Halvorsen vil ikke kommentere dette.

– Flyet traff bakken med stor kraft, sier han.

LES OGSÅ: To personer omkom da småfly styrtet i Holmestrand

Flere vitner

Både politiet og Havarikommisjonen har hentet inn vitneforklaringer.

– Mange vitner har sett flyet i lufta og at det gikk ned mot bakken. En del av dem er avhørt, men det gjenstår noen flere avhør, sier lederen for etterforskningsseksjonen ved Horten politistasjon, Jan Frode Johannesen.

Flyet gikk ned i nærheten av Ekeberg skole vest for Holmestrand sentrum like før klokka 12.30 tirsdag. Det hadde tatt av fra Torp flyplass bare ti minutter før dette.

LES OGSÅ: – Man tenker worst case med en gang

– Gjorde akrobatikk

Øyenvitner har fortalt til NTB at de så flyet gjøre akrobatiske øvelser i lufta før det plutselig stanset og gikk i bakken. Et tydelig brak kunne høres da flyet traff bakken i kornåkeren.

– Flyet har vært observert over samme område flere ganger den siste tiden, opplyste Ole Morten Eriksen, som bor i nærheten av havaristedet.

En høyspentledning går over jordet der flyet styrtet, men det er ikke kjent om dette har vært en faktor i forbindelse med flystyrten.

Mange av vitnene til ulykken var skolebarn. Holmestrand kommune etablerte raskt et kriseteam og var tirsdag ettermiddag til stede ved Ekeberg skole.

LES OGSÅ: – Dette er en ulykke som preger lokalsamfunnet