Søndag plukket Torp søppel på jordet sitt ved Kopstadveien nord i Vestfold. På en par hundre meters strekning hadde han en smekk full søppelsekk. Han publiserte bildet av søppelsekken på Facebook, og fikk mange tilbakemeldinger fra andre bønder som kjente seg igjen i problemet.

– Folk hiver all mulig drit ut av vinduet. Jeg har plukket mye plast og metall. Det hører ikke hjemme i naturen, og det forsvinner ikke på 1.000 år, sier Torp.

Fylkesveier verst

Torp sier han ikke er den eneste bonden i Vestfold som sliter med søppel-problemet.

– Mange bønder har akkurat de samme problemene som meg. Særlig de bøndene som har jorder ved fylkesveier som har gjennomgangstrafikk får mye søppel på eiendommene sine. På de kommunale veiene er det litt bedre. Der kjører det vel mest folk som bor i samme område, og de vil ikke grise til sitt eget nabolag, sier Torp.

LES OGSÅ: Hundedritt forsøpler Esso-skogen

Også store ting

Torp har funnet alt fra snusbokser til bilmotorer på eiendommen sin.

– En ting er det som slenges ut av vinduet. Noe annet er de større tingene som dumpes ved skogsholt. Her i Vestfold er det ikke langt mellom miljøstasjonene, og det koster ingen ting å kaste for eksempel en gammel vaskemaskin. Det er ingen unnskyldning for å kaste slike ting i naturen. Dette går på holdninger, sier Torp.

Bonden er også bekymret over hvordan den fremvoksende generasjon skal oppføre seg.

– Jeg har funnet emballasje fra Litago sjokolademelk på jordet. Det kan tyde på at det er barn i bilen. Kaster du søppel ut av bilen med barn sittende i baksetet viderefører du de dårlige holdningene dine til barna, sier han.

LES OGSÅ: Vårens styggeste eventyr

Farlig for dyr

Torp dyrker mat på jordene sine. Han sier bønder som dyrker gress til kuer kan få et stort problem.

– Glass og biter fra alluminiumsbokser er ikke lett å oppdage når gresset kuttes. Får kuene i seg dette, kan det lett bli farlig for dem, sier han.

Torp bor tre kilometer fra én bensinstasjon og fire kilometer fra en annen. Han kjenner igjen emballasjen fra disse bensinstasjonene.

– Det tar vel ca tre-fire kilometer å spise en pølse eller drikke en kaffe. Så går avfallet ut av vinduet. Jeg synes det er respektløst å drive på sånn, og jeg synes ikke det er gøy å plukke andres søppel fra jordene mine, sier han.