Eiendommen i Bogen, med 40 meter strandlinje, ble i 2015 lagt ut for 11,7 millioner kroner. I sommer ble samme bolig lagt ut for over dobbelt så mye.

– Kort fortalt handler det om at boligen er gjennomgående rehabilitert, sier daglig leder hos Krogsveen Jørgen Erland Pettersson om boligen som er lagt ut til 26 millioner kroner.

Blant annet er både hageanlegget og brygga oppdatert. Megleren trekker fram tre ting som har bidratt til prisstigningen.

– Det er investert mye penger i eiendommen, det er et viktig element. For det andre har det vært en generell prisstigning de siste årene. Og for det tredje handler det om vår vurdering av markedet etter korona som spesielt har løftet prisene på sjønære eiendommer.

Boligen har heller ikke boplikt, som gjør at boligen retter seg til to markeder: boligmarkedet, og fritidsmarkedet.

– Det er ikke mange av disse eiendommene ute på markedet.

LES OGSÅ: Beboerne våknet av knitrelyder. Da de kikket ut, ble de møtt av et trist syn.

Følger magefølelsen

Pettersson forteller at en eiendom kjøpt for sju år siden generelt sett ville ha steget rundt 60 prosent fram til i år. 2015 var et roligere boligmarked, og mye har påvirket prisstigningen siden da.

– I kraft av koronaen har prisene på sjønære fritidseiendommer med helårsstandard økt kraftig. Det skyldes nok at folk vil være i Norge, og ønsker å investere i det som kan brukes som både fritidsbolig eller sekundærbolig og privatbolig, sier megleren.

– Og vinnerne er de sjønære fritidseiendommene, legger han til.

Han forteller at prissettingen på slike eiendommer til syvende og siste, ofte handler om magefølelsen.

– Etter å ha sett på hva boligen ble kjøpt for, hva som er blitt gjort, og den generelle prisstigningen i markedet, går det på magefølelsen og meglers markedserfaring. Da snur vi ryggen til eiendommen og tar fingeren opp i været og spør oss selv hva vi tror markedet er villig til å betale, forteller han muntert.

Krever tålmodighet

Han forteller at han tror boligen appellerer til godt voksne folk.

– Du kan si at hvis man er en stor aktiv familie med flere barn, passer nok boligen bedre når barna har flyttet ut.

Pettersson mener selv han har truffet et riktig prisnivå, men forteller at det kreves mer tålmodighet med slike boliger.

– Det er klart at man får en mindre hektisk budrunde på slike boliger enn på en bolig til fem millioner på Tolvsrød, det sier seg selv. Her har man med en mindre kjøpegruppe å gjøre, så dette krever mer tålmodighet. Men plutselig er kjøperen der.

– Er du ute etter en slik eiendom må den vurderes der og da. Det kan bli lenge til neste gang – tilbudet er lavt, og etterspørselen er høy.