Vanligvis kommer innfallene på slutten av ferien, eller etter endt arbeidsuke, når planen egentlig er å gire ned og ta livet helt med ro. Men gang etter gang kommer de samme tankene: Hadde det ikke vært gøy å male noe? Kanskje gangen? Kanskje kjøkkenet? Eller hva med stua? Jaaa! Stua hadde vært kjempegøy!! Så fort tanken har satt seg, er det ingen vei tilbake. Fram med fargekartene. Pulsen stiger, rekker jeg malingsbutikken før stengetid? Ja? Fort! Vi har en plan!

Impulsplaner kan være gode de, men når det kommer til maling slår de ofte litt feil ut. For det som virker helt nydelig en fredags ettermiddag, er ikke like fint i morgenlyset dagen etter. Og da har man det gående. I alle fall om man har hoppet bukk over malingsprøvene og gått rett for treliteren.

Og det har blitt mye av det i det siste. Jeg velger å skylde på koronarestriksjoner og hjemmekontoret i stua. For når det mest spennende man gjør iløpet av uka er å gå tur med bikkja og handle på Kiwi, ja da er det kanskje ikke så rart at man går amok med malingsrullen i ny og ne.

LES OGSÅ: Er det ingen som vasker her, eller?

Det begynte med et duftlys jeg hadde bestilt hjem rett før jul. I en litt sånn varm rødfarge. Jeg hadde friuke og med koronaamputerte juleplaner, tydeligvis altfor mye ledig tid. I alle fall føltes det sånn. Jeg satte duftlyset på peisen og da var det gjort. For hadde det ikke vært fint om veggen hadde samme farge, kanskje?

Fram med fargekartet. Grounded red. «Et utmerket fargevalg for deg som ønsker en varmende, lun og trygg stemning». Check, check og check. Garantert julefred!

Male, male, male. Ha det bra, Deco blue. Velkommen julestemning!

Én måned, to måned, tre måned, påske. Ser ikke den fargen litt for brunrød ut mot sofaen?

Fram med fargekartene igjen. Hva med en grønnfarge med litt dybde denne gangen? Green Leaf. Dette blir bra. Klikk og hent. Munnbind og sprit. Male, male, male.

Én måned … Er ikke den grønnfargen litt feil mot den grå sofaen?

– Seriøst, mamma. Hvor mange farger skal du ha?

Jeg tar poenget. Lover å skjerpe meg. Ingen impulsive valg og innfall denne gangen. Jeg skal være voksen og bestille malingsprøver. Gjøre skikkelig research.

Etter tre prøver treffer jeg blink. Men all testingen gjør at butikken stenger før jeg får kjøpt alt jeg trenger. Og plutselig er det mandag og jeg sitter og jobber i en stue med fem flekkmalte vegger. Entusiasmen fra helgen er sporløst borte, men jeg vet i det minste hva jeg skal drive med neste helg.

Planlagt og gjennomtenkt malingsporsjekt blir sikkert veldig fint og varig, men det var jammen ikke like gøy.

Les også

Plutselig hørte jeg det. Lyden av små klør som skrapte mot metall...