Gå til sidens hovedinnhold

– En slik eiendom kommer «aldri» for salg

Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: En sjelden perle er til salgs midt i byen.

I det lille Kardemommeby-aktige boligområdet på Korten, i Nordbyen, er det en sjelden boligperle til salgs.

Nordbyen 26, som ifølge annonsen ble bygget i 1799, er nemlig lagt ut på markedet. Prisen er 10 millioner kroner.

– Dette er egentlig en eiendom som «aldri» kommer for salg, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Z-Eiendom til tb.no.

Han tror kjøpergruppen består av folk i 50-åra.

LES OGSÅ: Sjekk disse luksuseiendommene

– Folk i 50-åra som har voksne barn og syns det er for tidlig å flytte i leilighet og som gjerne ønsker seg hus og hytte i ett. Kjøperne er dessuten folk som ikke har planer om å flytte, men hvor det likevel blir aktuelt når dette spesielle stedet dukker opp.

– «Her skal vi bo»

Nåværende eier av huset, Grete Kragerud (79), kjøpte eiendommen sammen med sin mann i 1973. Da var huset delt opp i fire leiligheter.

– Mannen min og jeg gikk en tur i Nordbyen en vinterdag. Det var en rosagrå dis over den isbelagte fjorden, og litt solgløtt av og til. Jeg sa til mannen min at «her skal vi bo», forteller Kragerud.

LES OGSÅ: Denne hytta er helt spesiell – og nå kan den bli din

Én utslagsvask på deling

Den som bygde huset og bodde der aller først, skal ha vært en ølkjører. Senere har huset også ifølge Kragerud vært sjømannshotell.

– Sjømenn har overnattet her. På loftet hang det en klokke til å ringe på tjeneren, så det bodde nok en hushjelp der oppe, tror Kragerud.

Ifølge henne hadde de fire leilighetene to innganger og én utslagsvask på deling.

Da hun og mannen kjøpte det på 70-tallet, tilhørte det søstrene Rove, to gamle frøkensøstre som drev en godtebutikk i Stoltenbergsgate.

– Søstrene ville vente til våren med å selge, og rykket da inn en bitte liten annonse i Tønsbergs Blad. Men siden det der sto «bygård med fire leiligheter», var det bare jeg som skjønte at det var dette huset det var snakk om, forteller Kragerud.

LES OGSÅ: Sommerperler på budsjett

Totalrenovert

Da nøkkelen var deres, begynte det omfattende arbeidet med å renovere eiendommen og forvandle fire leiligheter til én enebolig.

– Vi har totalrenovert både hus og hage. Før var det bare gamle busker og trær her, i tillegg til et hønsehus som vi rev. Renoveringen kostet tre ganger så mye som vi ga for huset, sier eieren.

Med så mye historie samlet i ett hus, treffer Kragerud stadig på folk som har en relasjon til eiendommen.

– Rett som det er treffer jeg noen som sier at de er født der eller har hatt slekt boende der.

Nå har hun selv bodd der i 39 år, og flytter fordi hun synes huset er for stort å bo helt alene i. Det hun liker aller best er nærheten til vannet.

– Det er så mange ting som er bra med dette huset. Men jeg liker nok fjorden aller best. At den er så nære og at man har en egen kai. Man kan også bade her når vannet er klart og fint.

Kommentarer til denne saken