Vi går akkurat nå inn i den delen av året hvor fjordrekene er på sitt absolutt beste. Med hva er den perfekte reke-vinen? Det finnes sikkert mange meninger om det, men for meg er svaret enkelt: Til reker og blåskjell naturell passer det med en helt tørr hvitvin, som nummer tre og fire nedenfor. Men når du spriter det opp med krydret majones og annet, må det være litt sødme i vinen, så ikke smaken blir for skarp. Da passer de to førstnevnte vinene best.

Breuer Riesling Sauvage 2012 (139,90). Frisk og fruktig duft av grønne epler, sitron og lime. God fylde med kjølig frukt og frisk syre, som balanseres gjennom litt restsødme. Ganske lang ettersmak med lett mineralsk avslutning. Basisutvalg.

Markus Molitor Rielsing trocken 2011 (142,90). Frisk og typeriktig moselvin med duft av epler, blomster og mineraler. Slank og lett syrlig vin med et streif av sødme på smak, god lengde og tørr og eplepreget avslutning. Basisutvalg.

Paxis Arinto 2012, Estremadura, Portugal (94,90). Frisk og ueiket vin med duft av sitrus, blomster, epler og tropisk frukt. Slank og syrlig på smak, med god lengde og tørr og eplepreget avslutning. Basisutvalg 8043501.

Foucher Chardonnay 2011, Loire, Frankrike (99,50). Frisk og tiltalende chardonnay med duft av epler, situs og smør. Lett, slank og frisk også i munnen, med fin syre og eplepreget avslutning. Basisutvalg 2096001.


Foto: Tom Karlsen.