(Østlands-Posten)

(SIDE3): Er du en av dem som sliter med batterikapasiteten på mobiltelefonen din? Sammen med fargerike touchskjermer, mobilnettverk og andre funksjoner begynte man å se en redusert levetid i batteriet på mobiltelefonene.

Likevel er ikke alt håp ute. En undersøkelse fra batteryuniversity viser nemlig at det er en rekke forholdsregler du kan ta som bedrer levetiden på batteriet betraktelig.

1. LAD TELEFONEN I KORTE ØKTER

Det er en misforståelse at det er lurt å la telefonen lades helt ut før du putter den i laderen igjen. Det å lade telefonen over en lang periode kan faktisk være skadelig for litium-batteriet.

Som Battery University forklarer kan batteriet, som oss mennesker, oppleve stress når det blir gitt mye kraft i løpet av en kort periode. Dette går utover batteriets kapasitet, slik at du må lade det igjen raskere neste gang.

Det å lade telefonen med en gang du får muligheten er mye bedre enn å la det gå helt ut hver gang.

2. UNNGÅ Å LADE TIL 100 PROSENT

Det å lade batteriet til 100 prosent skaper en spenning i telefonen som skader den i det lange løp. Høy volt stresser nemlig batteriet.

Nøkkelen er å la batteriet ligge et sted rundt midten, og heller fullade det om du skulle ha spesielle behov innimellom.

3. FJERN BESKYTTELSESDEKSELET

Noen deksler isolerer varmen inne i telefonen, og dermed minsker det effektiviteten av batteriet ditt.

Om du fjerner dekselet rundt telefonen mens du lader vil dette hjelpe til med å holde batteriet kjølig, og dermed også forlenge levetiden.