Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan du se på kulturhuset i vår

Artikkelen er over 4 år gammel

Nytt år står for døren. Og med det; nytt vårprogram i Nøtterøy kulturhus.

NØTTERØY: – Vi legger nå bak oss en meget godt høstsesong. Store opplevelser, godt besøkte saler, fornøyd publikum, og, ikke minst vi styrer mot et ganske så hyggelig resultat for 2016. Hva mer kan vi ønske oss nå før vi tar en velfortjent juleferie? Jo, snø. Det hadde vært fint med litt snø nå, medgir kulturhussjef Einar Schistad.

Ny-sirkus med alvor

De siste par sesongene har kulturhuset blant annet satset på såkalt «ny-sirkus», det vil si sceneforestillinger i  krysningspunktet mellom teater og sirkus. Slikt blir det mer av til våren.

– Denne gangen er det det svenske ensemblet Cirkus Cirkör som kommer på besøk. Forestillingen deres baserer seg nok litt mindre på teatralske og desto mer på akrobatikken. Men bak det hele ligger det også en meget alvorlig historie. Scenemessig arbeider vi her på ti centimeters-marginer. Men både vi og ensemblet er enige om at det går, sier Schistad.

Forestillingen «No limits» vises i kulturhuset på Borgheim 7. april.

– Ligger an til mimrekveld

Ellers blir det selvfølgelig en hel rekke konserter også å oppleve gjennom vårens gang.

For mange blir nok vårens høydepunkt i så måte, møtet med den britiske artisten Lloyd Cole 4. mars. Han hadde sin storhetstid på 1980-tallet med bandet the Commotions. Han holder fremdeles et solid nivå, så dette tror jeg ligger an til å kunne bli en skikkelig mimrekveld for flere.

LES OGSÅ: Einar sendte bilder fra golfbanen på Nøtterøy til den gamle superstjernen. Nå kommer han hit for å spille konsert.

Konsertlista bærer ellers sterkt preg av såkalte «singer-songwriters». Blant navnene som her kan oppleves mens nettene blir lysere, er lars Winnerbäck, Paal Flaata, Jonas Alaska, Sondre Lerche, Ingrid Olava og Thomas Dybdahl.

– Billettsalget går greit til slike konserter. Winnerbäck-konserten er vel på det nærmeste utsolgt allerede. jeg lurer på om det ikke bare er om lag ti billetter her, sier en i så måte fornøyd kulturhussjef.

 

Anbefaler fortellerteater

Og skulle man eventuelt være mer interessert i foredrag og/eller teaterforestillinger, blir står også slikt på kulturhusmenyen fremover.

Det blir foredrag om blant annet vin, mindfulness og tankenes makt. Det blir teater fra Nationaltheatret og Riksteateret. russisk dukketeater bys det også på.

– Når det gjelder teater, er jeg spesielt fornøyd med at vi kan presentere monologen «Ingenting er ingenting» fra Nationaltheatret. Dette er fortellerteater av høy klasse, med formidable Thea Stabell på scenen.

LES OGSÅ: Besøkstallene på Nøtterøy kulturhus stiger igjen

Kommentarer til denne saken