Gå til sidens hovedinnhold

Forsvaret varsler nye øvelser med helikopter

Artikkelen er over 1 år gammel

I én av øvelsene vil de skyte ut bluss fra fly og helikoptre.

(Jarlsbergavis): I uken som har gått, har Forsvaret gjennomført militærøvelser med blant annet helikopter over nordre Vestfold og deler av Kongsberg kommune. Øvelsen ble ikke varslet på forhånd, da øvelsesledelsen på kort varsel bestemte seg for å flytte øvelsen fra Østfold, der den opprinnelig skulle foregått.

Nye øvelser

Nå varsler Forsvaret nye øvelser i Vestfold de neste par ukene.

– Det vil foregå militær øvingsaktivitet med militære helikopter på Østlandet, med øvingsområder i Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo. Øvelsen foregår i tidsrommet mandag 2. september til fredag 6. september 2019, skriver major Stian Roen, talsperson for Luftforsvaret, i en e-post til Jarlsberg.

Flygingen vil forekomme på kvelds- og nattetid. Øvelsen er en del av et årlig treningsprogram. Roer opplyser at publikum i berørte områder vil måtte påregne økt helikopterstøy kveld og natt i perioden øvelsen varer.

Varsler om «flares»

Samtidig vil det være øvingsaktivitet med Bell 412 og kampflyet F-16 i hortensområdet, fra onsdag 5. september til og med torsdag 12. september, der flares (bluss, journ.anm.) vil brukes.

– Flares er en varmekilde som skytes ut fra fly og helikoptre for å unngå at varmesøkende missiler treffer målet. Flares er godt synlig når de skytes ut, så det kan generere noe oppmerksomhet, forklarer Roer.

Denne aktiviteten vil foregå i tidsrommet rundt cirka klokka 09–16 i perioden, men ikke i helgen. 

 

Les også

Alarmen ulte mens seilbåtene svermet rundt Bastøferja: – Det er mulig det virket mer dramatisk enn det var

 

 

Les også

Passasjer på «Color Hybrid»: – Det er jo utrolig flaks at dette endte bra

 

Kommentarer til denne saken