Forurensing i Byfjorden: – Vi vil fortløpende sjekke området de nærmeste dagene

LENSER: Det er lagt ut lenser både ved en av dokkene på Kaldnes og tvers over mot Brygga.

LENSER: Det er lagt ut lenser både ved en av dokkene på Kaldnes og tvers over mot Brygga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fortsatt er det blueshine i vannspeilet.

DEL

Det var fredag ettermiddag at Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) fikk melding om betydelig forurensing i Byfjorden. Forurensingen var godt synlig fra Kanalbrua og bort til Honnørbrygga og brannvesenet la ut lenser i vannet for å hindre at det skulle spre seg.

LES OGSÅ: Utslipp i Byfjorden – brannvesenet har lagt ut lenser

Søndag kveld melder VIB følgende på sin Facebook-side:

– Både i går og i dag har vi sett avtakende blueshine i vannspeilet, og har kontroll mot de to naturreservatene Ilene og Presterødkilen. Der er det ikke forurensning, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Brannvesenet satte ut totalt 350 løpemeter med lenser, på tvers av skipsleia. Målet var å skjerme naturreservatet, slik at filmen i vannskorpa, med olje/diesel, ikke skulle drive mot Ilene.

LES OGSÅ: Brannvesenet har kontroll: – Ingen indikasjoner på mer utslipp

– I dag søndag var det fortsatt noe blueshine å se, men en god del mindre enn på fredag, og det ser bedre ut enn i går. Vær og vind bidrar til at oljefilmen fordamper og noe blandes ut i vannmassene. Vi vil fortløpende sjekke området de nærmeste dagene. Enn så lenge blir lensa i dokka på Kaldnes stående, og det gjør også de to andre lengre lensene mellom Kaldnes Brygge og Hønnørbrygga. De sperrer i praksis skipsleia i kanalen for større båter, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.