Forurensningen fortsetter å sive inn rørsystemet

BEFARING: Det kommer fortsatt diesel eller fyringsolje i det gravde hullet i Malergaten. Her er Sigurd Anders Svalestad fra Fylkesmannen i Vestfolds miljø- og samfunnssikkerhetsavdeling, og varabrannsjef Einar Flogeland på befaring.

BEFARING: Det kommer fortsatt diesel eller fyringsolje i det gravde hullet i Malergaten. Her er Sigurd Anders Svalestad fra Fylkesmannen i Vestfolds miljø- og samfunnssikkerhetsavdeling, og varabrannsjef Einar Flogeland på befaring. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kunne brannvesenet fjerne to lenser i Presterødkilen. Samtidig fortsetter forurensningen å renne inn i rørene på Kilen.

DEL

Opprydningen etter den akutte forurensingen på Kilen fortsetter med full styrke.

Den gode nyheten er at brannvesenet har fjernet to lenser fra området. Den ene har stått i Heimdalsbekken, mens den andre sto i en vik ytterst ved begynnelsen av naturreservatet i Presterødkilen.

– Dette skjer i samråd med Fylkesmannens miljøfaglige ekspertise. Det er formålstjenlig å la det være åpent i dette området nå. Lensen ved munningen av Vellebekken ut mot naturreservatet blir stående og åpnes og lukkes ved henholdsvis høyvann og lavvann, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) i en pressemelding.

Den dårlige nyheten er at fortsatt kommer diesel eller fyringsolje i hullet som er gravd i Malergaten på Kilen. Planen nå er å grave seg innover for å følge forurensningen i grunnen fram mot kilden.

Kommunen presiserer at selv om det graves på eiendommen til én virksomhet tirsdag, finnes det ikke belegg for å kunne si at forurensingen kommer fra en bestemt grunneier eller virksomhet.

LES OGSÅ: Har fått en halv million til å fortsette arbeidet

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FJERNES: Lensene som har stått i Heimdalsbekken og i en vik ytterst ved begynnelsen av naturreservatet i Presterødkilen ble fjernet i 19-tiden mandag kveld. Lensen ved munningen av Vellebekken ut mot naturreservatet blir stående og åpnes og lukkes ved henholdsvis høyvann og lavvann.

FJERNES: Lensene som har stått i Heimdalsbekken og i en vik ytterst ved begynnelsen av naturreservatet i Presterødkilen ble fjernet i 19-tiden mandag kveld. Lensen ved munningen av Vellebekken ut mot naturreservatet blir stående og åpnes og lukkes ved henholdsvis høyvann og lavvann. Foto:

Byttet lenser

Mandag byttet brannvesenet tre lenser som går på tvers av Vellebekken. De tre lensene ligger fra brua ved rundkjøringen på Kilen og sørover ut til munningen av Vellebekken

– Oppsugningsevnen til de absorberende lensene avtar over tid. Derfor er de byttet av brannmannskaper i kveld. Under brua ved rundkjøringen er det lagt ut 1.000 liter bark. Bark har den evnen at den suger til seg forurensningen og gjør oljen lettere tilgjengelig for oljenedbrytende mikroorganismer, opplyser VIB.

Sikringslensene som står nordover i Vellebekken er også kontrollert av brannmannskapene mandag.

LES OGSÅ: Jakter fremdeles på kilden til forurensningen: – Kan stamme fra nedgravd tank

Flyttet kyr

Tønsberg kommune jobber bredt med å begrense skadene av den akutte forurensningen.

I helgen ble kyrne som har beitet ved Kilen flyttet til et annet beite for sikkerhets skyld. Det er ingen indikasjon på at de har vært eksponert for forurensningen.

– Det er også gjort betydelig innsats med innvendig inspeksjon med kamera av overvannsrørene i Malergaten, står det i pressemeldingen.

BARKER VIDERE: Under brua ved rundkjøringen ble det lagt ut 1.000 liter bark ved 20.00-tiden mandag kveld.

BARKER VIDERE: Under brua ved rundkjøringen ble det lagt ut 1.000 liter bark ved 20.00-tiden mandag kveld. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken