Se hvem som er tilbake: – Formen er over all forventning

USIKKER: Christian Østli blir kanskje å se i FK Eik Tønsberg-drakt kommende sesong.

USIKKER: Christian Østli blir kanskje å se i FK Eik Tønsberg-drakt kommende sesong. Foto:

Av

FK Eik Tønsberg vant 3–1 i Porsgrunn, og superveteran Christian Østli (36) viste gryende form.

DEL

Treningskamp: Pors - FK Eik Tønsberg 1-3

FK Eik Tønsberg spilte fredag kveld treningskamp borte mot Pors Grenland. Assistenttrener Christopher Barland var spent før avspark etter at de tidligere har møtt Sandefjord Fotball og Teie, som henholdsvis er på nivået over og under FK Eik Tønsberg.

– Jeg gleder meg, det blir spennende å møte et lag på samme nivå som oss selv, sa Barland før kampen mot Pors.

Christian Østli, mannen med flest kamper for FK Tønsberg, har vært usikker på om han ville fortsette fotballkarrieren. Fredag kveld var han tilbake på kunstgresset, klar for å spille for nye FK Eik Tønsberg.

Østli sto fram gjennom kampen, og mener den fysiske formen var «over all forventning» tross det enda er tidlig i sesongoppkjøringen. Fotball-formen mener han selv ikke er helt på topp enda, noe som er naturlig på denne tiden av året, med lite kamper i beina.

Veteranen har vært med på en del treninger i vinter. Han er ønsket med videre av trener Ronny Johnsen, men 36-åringen selv er fortsatt usikker.

– Jeg har ikke bestemt meg enda. Jeg har hatt samtaler med klubben, så vi får vente å se, sier Østli etter kampen.

TREG START: Ronny Johnsen så laget sitt storspille i andre omgang

TREG START: Ronny Johnsen så laget sitt storspille i andre omgang Foto:

- En del å jobbe med

Assistenttrener Christopher Barland var positiv etter kampen, og syntes FK Eik Tønsberg leverte mye bra offensivt spill mot Pors. Selv om han var fornøyd med innsatsen, understreker han at det fremdeles er en del å jobbe med fram mot seriestart.

– Vi slet de første 20–25 minuttene. Pors var gode, og vi lå for lavt. Vi må jobbe med det etablerte spillet vårt. Laget må bli flinkere til å bryte ned motstanderen, forteller Barland.

Hjemmelaget åpnet best, og scoret første omgangs eneste mål. Pors begynte kampen med høyt press, men bortelaget var flinke til å spille det av. Det var Granit Shala som sendte Porsgrunns-laget i føringen etter et drøyt kvarters spill.

FK Eik Tønsberg hadde noen gode sjanser i første omgang, spesielt på kontringer. Rødtrøyene fra Tønsberg hadde en stor mulighet, alene med keeper, like før Pors gikk opp i ledelsen.

Dominerte

FK Eik Tønsberg kom ut til andre omgang med mye energi og vilje. Det tok ikke lang tid før bortelagets spiss Tobias Gran reduserte til 1–1 på et meget flott langskudd. Tønsberg-laget fortsatte å dominere, og Gran var frampå ved flere anledninger etter scoringen sin.

Bortelaget vartet opp med flott angrepsspill da Ali Dib ekspederte ballen enkelt i mål, etter pasning fra Sabawon Shamohammad halvveis i andre omgang. Ronny Johnsens menn hadde full kontroll hele omgangen. Sluttresultatet ble 3–1 etter scoring av Anders Gustavsen.

Kampfakta

Pors Grenland – FK Eik Tønsberg 1–3 (1-0)

Treningskamp

Pors Stadion

1–0 Shala

1–1 Tobias Gran

1–2 Ali Dib

1–3 Anders Gustavsen

Lagoppstilling: Mads Semb Christophersen, Mats Holt, Vemund Roberg, Jone Hammerli, Kristian Sletten, Sabawon Shamohammad, Ulrich Glandenberger, Nuredin Syla, Joel Masini, Tobias Gran og Anders Gustavsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags