Søker lykken i Liverpool

TEIE-TALENT: – Jeg fikk inntrykk av at de var veldig godt fornøyd med hva jeg viste, sier Øyvind Knutsen om treningsoppholdet på Liverpools fotballakademi. 15-åringen fra Teie har hatt en litt uvanlig vinterferieuke. Blant annet voktet han målet for Liverpool mot Everton
. Foto: Reidar Lindqvist

TEIE-TALENT: – Jeg fikk inntrykk av at de var veldig godt fornøyd med hva jeg viste, sier Øyvind Knutsen om treningsoppholdet på Liverpools fotballakademi. 15-åringen fra Teie har hatt en litt uvanlig vinterferieuke. Blant annet voktet han målet for Liverpool mot Everton . Foto: Reidar Lindqvist

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG/LIVERPOOL: Øyvind Knutsen (15) fra Teie har brukt vinterferien til å trene med Liverpool. Keepertalentet høstet masse skryt.

DEL

– De virker veldig fornøyd. Spesielt liker de høyden min, sier 195 centimeter høye Øyvind Knutsen på telefon fra Liverpool.

15-åringen har vært en uke på Liverpools fotballakademi. Der har han trent to ganger om dagen med U15-, U16- og U18-lagene til den engelske storklubben. Og til og med voktet buret i lokaloppgjør mot byrival Everton.

– Vi tapte 1–5 og jeg slapp inn fire av målene. Men egentlig var det greit å ha mye å gjøre, da fikk jeg vist meg fram. Etter kampen kjeftet trenerne masse, men ikke på meg. De sa at jeg reddet laget fra et enda verre tap, sier Øyvind.

Sett av speidere

Det er Kent Karlsen i firmaet GoOn Players Management som opprettet kontakten mellom Liverpool og Øyvind.

– Vi speider etter unge talenter for Liverpool i Skandinavia. Da de fortalte at de var på utkikk etter en keeper født i 1994, foreslo vi Øyvind, sier Karlsen.

Den tidligere FK Tønsberg-spilleren understreker at det er hard kamp om plassene på Liverpools akademilag.

– Øyvind vet at nåløyet er trangt, og han tar dette oppholdet for hva det er. Først og fremst en nyttig erfaring, så får vi se om det blir noe mer. Også Lyn/NTG har vist interesse for Øyvind.

Tredje fra Teie

Øyvind Knutsen vil ikke spekulere i om han blir tilbudt noen kontrakt, mens syns uansett at oppholdet har vært lærerikt.

– Det er en ganske annen kultur her borte. Nivået på treningene er mye høyere enn hva jeg er vant til, og trenerne er mer direkte i måten å kommunisere på. De pirker også på helt andre detaljer enn trenerne gjør i Norge.

Får han kontrakt med Liverpool, blir han den tredje Teie-keeperen som spiller i England. Fra før har klubbkameratene Tobias og Eirik Holmen Johansen signert avtaler med Manchester City.

– Teie må være Norges beste keeperklubb, ler Øyvind.

Heier på feil lag

Når vi spør om hvilket favorittlag Øyvind har i England, blir det først litt stille i telefonen.

– Hehe, United, sier Øyvind.

Det har han ikke turt å fortelle noen i Liverpool. Det ville vært som å banne i kjerka. I ettertid er han også glad for at han ikke gjennomførte ideen om å troppe opp på Liverpool-treningen iført United-drakt med «Owen» på ryggen.

Det fikk holde med svaret Øyvind ga keepertreneren på akademiet da han ble spurt om hvem han syns var den beste målvakten i Premier League.

- Van der Sar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags