Tb.no har fått tillatelse til å dele videohilsenen fra selveste Paolo Maldini. Dessverre rakk ikke Magnus selv å se videoen. Han døde onsdag kveld etter å ha vært syk i ett år.

Magnus var sentral i oppbyggingen av et miljø for Milan-supportere i Norge.

Han var med på å lage hjemmesiden acmilan.no, og senere danne den norske supporterklubben.

LES OGSÅ: Magnus Todal (28) tapte kampen mot kreften

Gjennom dette hadde han flere opptredener som ekspert i Serie A-studioet  til Canal Plus, samt i Viasats Champions league-sendinger. I tillegg var han sentral i arbeidet med å få Milans fotballskole til Husøy.

Sportsleder i Tønsbergs Blad Reidar Lindqvist var kamerat av Todal. Lindqvist var den som først publiserte videoen på sosiale medier.

– Vi har ikke gjort annet enn å spørre om hjelp til en gest vi var sikre på Magnus ville satt pris på. Jeg snakket med Morten Bredesen Føske, en kamerat av meg og Magnus, som foreslo at vi skulle høre med Maldini gjennom våre felles kjente i Milan-systemet. De fortalte ham historien til Magnus, og vi fikk tilbakemelding om at han gjerne ville hjelpe til så fort som mulig.

– Gjennom de samme vennene sendte han oss videoen på mail. Vi er selvfølgelig veldig takknemlig for det, akkurat som vi vet Magnus ville vært, sier Lindqvist. 
 
– Dessverre rakk ikke hilsenen frem i tide, men siden vi visste det gikk mot slutten snakket vi med hans kone onsdag slik at hun kunne fortelle ham det, sier han.

LES OGSÅ: – Jeg bør ha rett til å dø nå