Stokke-jentene vant B-finalen i Norway Cup

TIL B-FINALE: Jenter 13 i Stokke IL Fotball spiller B-finale i Norway Cup fredag. Første rekke fra venstre: Stella Gjennestad, Pia Anholt, Oda Eia Sparre, Jenny Krohn Sønseth og Martine Jonassen. Andre rekke fra venstre: Rikke Herland, Emma Røisgård, Ine Aas, Andrea Eia Sparre, Mathea Damgaard Gundersen og Santa Liukaityte. Bak fra venstre: Trener Bjørn Erik Spare, Arild Myhre og Roger Leander Jonassen.

TIL B-FINALE: Jenter 13 i Stokke IL Fotball spiller B-finale i Norway Cup fredag. Første rekke fra venstre: Stella Gjennestad, Pia Anholt, Oda Eia Sparre, Jenny Krohn Sønseth og Martine Jonassen. Andre rekke fra venstre: Rikke Herland, Emma Røisgård, Ine Aas, Andrea Eia Sparre, Mathea Damgaard Gundersen og Santa Liukaityte. Bak fra venstre: Trener Bjørn Erik Spare, Arild Myhre og Roger Leander Jonassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Her jubler Stokke-jentene over B-finaleplass i Norway Cup. Fredag stakk de av med seieren mot Motherwell Girls.

DEL

Finaledrømmen i Norway Cup gikk i oppfyllelse for Jenter 13 i Stokke IL Fotball.

Torsdag kveld vant jentene semifinalen i B-sluttspillet i 7-er fotball. Seier ble det også i finalen fredag formiddag mot det skotske laget, Motherwell Girls.

Vi snakket med en imponert trener da finaleplassen var sikret torsdag kveld:

– Disse jentene har vist en vanvittig innsats og vilje til å vinne kamper. Det er gøy å se, sier trener Bjørn Erik Sparre.

LES OGSÅ: Klare for drømmeuke med fotball og shopping

Kjempet for å bli

Han har trent jentene siden de begynte å spille fotball som seksåringer. Det siste halvannet året har han delt treneransvaret med Joakim Hansen. 

– Jentene har trent veldig bra hele året. Etter sommerferien startet vi forberedelsene halvannen uke før Norway Cup med fire treninger, forteller Sparre.

Stokke IL Fotball har med til sammen 21 jenter fordelt på to lag i årets Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år.

Turneringen regnes også av mange som kvinnefotballens vugge i Norge. Fra starten i 1972 prioriterte turneringen jentelag – og det fire år før Norges Fotballforbund anerkjente kvinnefotballen offisielt. 

– Jentene synes det er kjempegøy å ha kommet så langt i Norway Cup. De har storkost seg her hele uka. Vi trodde egentlig at vi skulle reise hjem tidligere, men de har hatt det så gøy at de har kjempet ekstra for å bli værende hele uka. Og det har de jammen klart, sier Sparre.

Han håper suksessen til Jenter 13 inspirerer enda flere jenter i Stokke til å begynne på fotballen.

– Det er første gang dette laget deltar i Norway Cup, mens Stokke IL har hatt med lag her i lang tid. I år har vi med to jentelag, Jenter 13 og Jenter 14, og to Gutter 14-lag. De har også gjort en kjempeinnsats. Vi er alle kjempefornøyde og glade, roser Sparre.

LES OGSÅ: Sjekk det five-a-side laget!

Stokke-gutter på TV

I klassen til Jenter 13 har rundt førti lag deltatt. Til sammen avvikles cirka 4.200 kamper i løpet av Norway Cup, og alle lag går til sluttspill.

I puljer med fire lag går de to beste lagene videre til turneringens A-sluttspill, mens de to siste lagene går videre til B-sluttspillet.

Hele gjengen som deltar fra Stokke IL Fotball blir værende på cupen og heier på de andre når de selv er slått ut. Nå er det kun Jenter 13 som er videre etter at førstelaget til Gutter 14 røk ut i åttedelsfinalen i A-sluttspillet torsdag kveld.

Likevel. Stokkes G14-kamp hvor det avgjøres at de går til åttedelsfinalen, ble vist på TV. Kommentatorene i TV2 Sumo forteller om Stokke at «venstrekanten Mads Brunsvik var iskald og punkterte oppgjøret mot Skjold med sitt 3-0-mål».

Norway Cup foregår på Ekebergsletta i Oslo og turneringen arrangeres av Bækkelagets Sportsklub. Siden starten har deltakere, spillere og dommere fra 126 nasjoner deltatt.

LES OGSÅ: Dette opplever ikke mange fotballtrenere

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags