TFK kan miste plassen

SER MØRKT UT: Henning Tollefsen (til venstre) håper TFK slipper å bli strøket. Her sammen med Sigurd Guldbrandsen. 
Foto: Kirvil Håberg Allum

SER MØRKT UT: Henning Tollefsen (til venstre) håper TFK slipper å bli strøket. Her sammen med Sigurd Guldbrandsen. Foto: Kirvil Håberg Allum

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

TØNSBERG: Etter at Tønsberg Fotballklubb ikke stilte til kamp mot Vigør i 3. divisjon, risikerer laget å bli strøket fra serien.

DEL

Hovedregelen i 3. divisjon er at et lag som ikke møter til kamp skal fratas sine poeng, strykes fra serien og flyttes en divisjon ned.

Fem syke/skadet

– Det som forårsaket denne situasjonen var at vi hadde to spillere syke og tre skadet, hvor den ene ble skadet på siste trening før kamp, sier Henning Tollefsen, leder i Tønsberg Fotballklubb (TFK).
I tillegg har tre av TFK-spillerne begynt på studier langt av gårde, i Bodø, Trondheim og Bergen.
– I den situasjonen vi var i, så vi ingen annen mulighet enn å få kampen utsatt. Men det ville ikke Vigør være med på.

Noen unntak

– Hva skjer nå?
– Vi kan bli strøket, men selv om det er hovedregelen, er det noen unntak. Det er disse vi nå klamrer oss til. En forklaring fra vår side blir levert til Rogaland Fotballkrets som administrerer 3. divisjon avdeling 5.
– Ble det vurdert å hente spillere fra andre lag?
– Det ble vurdert, men vi mente det ville være uriktig å pålegge guttespillere å spille på A-laget i 3. divisjon. Derfor ba vi om at kampen måtte utsettes.
En endelig avklaring vil ifølge Tollefsen bli truffet i løpet av uken.

Stiftet i 1985

Tønsberg Fotballklubb ble stiftet 14. november 1985 da TT og TK på hvert sitt årsmøte vedtok å slå fotballgruppene i de to klubbene sammen til en ny klubb.
Laget ligger for tiden nest sist i 3. divisjon 5, men er ett og to poeng bak Pors og Urædd og har derfor gode muligheter til å berge plassen i divisjonen hvis de unngår å bli strøket.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags