Gå til sidens hovedinnhold

Fra vaksinefeber til ryddemani

I et øyeblikk lå jeg febersyk etter vaksina og i det neste hadde jeg ryddet hele huset.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg trodde det skulle bli en rolig helg. Det ble alt annet enn det. Etter en siste dose koronavaksine ble jeg slått ut på fredag og lå inne med feber hele dagen. Men på kvelden hadde jeg svettet vekk hele feberen og en energibombe eksploderte inni meg.

DET. BLE. EN. EFFEKTIV. HELG.

På min reise fra kaos til minimalisme har jeg lært mye. Blant annet det at ting tar tid. I billedlig forstand, og konkret og forså vidt. Derfor var det deilig at jeg i helgen brukte all min gjenværende energi på å rydde i kjelleren.

LES OGSÅ: Det er ikke rom for «hjelpebeskjæring» i skog og mark. Det er eid av noen. Egen hage er fristed for den slags.

Én IKEA-pose om gangen ble båret opp og sortert i grupper. Barneting, resirkulering, ting som skal gis bort eller selges, ting jeg tydeligvis trenger nå som jeg har sett de, men ikke har hatt bruk for på et halvt år – ja sånne ting.

Det gikk faktisk overraskende fort, og derfor dro jeg også hjem til foreldrene mine og ryddet i deres roteskuffer (som om ikke jeg har nok å ta av hjemme). Vel hjemme igjen fortsatte jeg på å sortere alt som sorteres kan inn i svarte esker med påklistrede navn: kreativt, tegninger, ledninger, duftlys, minner, strikketøy og så videre …

LES OGSÅ: For hvis jeg ikke gjør noe, så forsvinner dagene, f.eks til en serie på Netflix

Og ikke bare det, jeg pakket ned åtte bæreposer med klær fra klesskapet mitt som jeg kjørte til en UFF-container i nærheten, en tidlig morgen.

Det å våkne opp til et helt middels ryddig hus, der jeg ikke snubler i skittentøy på vei til badet, var faktisk helt fantastisk. Det er en følelse jeg vil anbefale alle.

Men jeg stopper ikke der. Selv om det var en effektiv helg med storopprydding, synes det ikke så godt om man først går ned i kjelleren. Der er det nemlig fylt til rangen med ting og tang. Det var altså nåla i høystakken av poser som ble ryddet bort i helga. Men jeg skal ikke henge med hodet av den grunn.

Og dere? Jeg har meldt meg på som deltaker til et ryddeprogram, så jeg bør vel kanskje ikke rydde altfor heftig heller, for da vil de vel ikke ta meg med i programmet og rydde opp for meg. Søren altså …

Men det er vel typisk meg å ende opp som realitydeltaker på grunn av mitt rotete hus. Ja, hvem vil vel ikke være den personen?

Kommentarer til denne saken