Frelsesarmeens julegryter er noe som gir mange skikkelig julestemning. Fra 1. desember har grytene alltid stått på Tønsberg torv, inne på Farmandstredet og på andre sentre rundt omkring i nærområdet.

LES OGSÅ: Lars Martin og Geirr vil nå by deg på «vakker tristesse»: – Jula er ikke like strålende for alle

– Det er vanskeligere enn tidligere

På grunn av koronasituasjonen har mange av dem som vanligvis står grytevakt mistet sjansen til dette i år. Det skyldes av at mange av disse er i risikogruppen. Derfor håper Monica Ellingsen i Frelsesarmeen at de som har mulighet til det, melder seg frivillig som grytevakter.

– De faste grytevaktene kan ikke stå i år ettersom de er i risikogruppa. Derfor mister noen av de faste som har tatt mange vakter tidligere.


Frelsesarmeen har allerede kontaktet flere i håp om å få tak i grytevakter, men de har ennå ikke samlet nok folk.

– Nå prøver vi å få inn andre folk som kan være grytevakter, både i sentrum og på sentrene. Dessverre er det vanskeligere enn tidligere, sier Ellingsen.

– Vi har vært i kontakt med dem som sto i fjor og hørt om de har mulighet. Flere av disse har sagt ja, men vi ønsker fortsatt at flere, gjerne yngre mennesker, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Brann i container med tøy: – Det var åpne flammer da vi ankom

– Vi må se hva vi får til

Ellingsen har likevel troen på at julegrytene blir en suksess i år og at de klarer å samle inn like store summer som tidligere.

– Jeg tror og håper det blir en suksess i år også. Jeg håper også folk husker at det er mulig å støtte oss gjennom vipps, slik at de slipper å fysisk komme bort til grytene dersom det ikke er mulig, sier hun.

– Vi prøver å ha gryter på de samme stedene og de samme vakttidene som tidligere. Det er målet og ønsket vår, så vi må se hva vi får til.

Oppfordrer alle som ikke er i risikogruppen

Frelsesarmeen håper at alle som har mulighet til å stille som vakter i år melder seg så fort som mulig.

– Alle er hjertelig velkommen til å melde seg som grytevakt, og vi oppfordrer hele byens befolkning som ikke er i risikogruppen til å gjøre det. Om man ønsker å melde seg kan man ta kontakt med Frelsesarmeen på telefon eller mail, sier Ellingsen.