Alle mener Bodil og Helge har gjort en kjempejobb, men nå drar de fra Tønsberg

SA ADJØ: Fra venstre Yngve Sagedal, Helge Østergreen, Petter Berg, Bodil Østergreen, Thomas MacKinnon og Solfrid Bakken.

SA ADJØ: Fra venstre Yngve Sagedal, Helge Østergreen, Petter Berg, Bodil Østergreen, Thomas MacKinnon og Solfrid Bakken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dere har gitt Frelsesarmeen i Tønsberg en «boost», sa ordfører Petter Berg på avslutningsfesten for korpslederparet Bodil og Helge Østergreen.

DEL

De to løytnantene, som sammen har ledet Frelsesarmeens korps i Tønsberg i to år, er nå beordret videre til Mosjøen i Nordland for å lede Frelsesarmeen der.

Det var stinn brakke i Frelsesarmeens møtesal i Farmannsveien 2 da ekteparet Bodil og Helge Østergreen ble takket av og ønsket lykke til videre. Gryterett, kaffe og bløtkaker ble servert, og det ble mye sang og musikk og mange hilsener fra samarbeidspartnere i og utenfor armeens rekker.

Frelsesarmeens egne musikere og koret Tehillah hadde egne innslag og støttet godt opp om allsangen. Det var også flere andre som sang og spilte til ære for Østergreens.

LES OGSÅ: Sykkeltyv ble sykkelreparatør hos Frelsesarmeen

LES OGSÅ: TBs LEDER: Fantastiske Frelsesarmeen

– Har gitt Frelsesarmeen en «boost»

Møteleder Solfrid Bakken ga først ordet til Tønsbergs ordfører Petter Berg, som syntes det var rart å tenke på at Bodil og Helge bare hadde vært to år i Tønsberg.

– Det føles som dere har vært her veldig lenge. Dere har gitt Frelsesarmeen i Tønsberg en «boost», sa Berg og takket de to for godt samarbeid med kommunen. Han sa seg også dypt takknemlig for den innsatsen Frelsesarmeen gjør for de svakeste i samfunnet i Tønsberg kommune. Ordføreren understreket at Frelsesarmeen nyter enorm tillit og troverdighet i dette arbeidet.

– Vi har mye å takke dere for, særlig for det samarbeidet vi har hatt, sa Yngve Sagedal, sogneprest og fung. domprost, på vegne av Domkirken menighet og Tønsberg domprosti.

LES OGSÅ: Måtte avvise folk i døra – da strømmet hjelpen inn

– Forbilder

TAKK: Ordfører Petter Berg takker Bodil og Helge Østergreen for godt samarbeid.

TAKK: Ordfører Petter Berg takker Bodil og Helge Østergreen for godt samarbeid. Foto:

Korpsleder Hilde Nylund hilste fra nabokorpset i Sandefjord og Vestfold distrikt av Frelsesarmeen og ønsket god tur nordover.

Thomas MacKinnon, takket for det gode samarbeidet med Frelsesarmeens rusomsorg, som han er daglig leder for.

– Frelsesarmeen har mange viktige oppgaver. Men én oppgave er viktigere enn alle andre, og det er å føre mennesker til Jesus. Der er Bodil og Helge forbilder for alle frelsesoffiserer i hele Norge, sa Peter Baranowsky, veileder i Frelsesarmeen.

Satte julegryterekorder

LES: OGSÅ: Julegryta er Frelsesarmeens viktigste inntektskilde

– Vi har opplevd fantastisk åpenhet og imøtekommenhet her i Tønsberg, sa Helge i sin takketale, noe Bodil ga sin tilslutning til da hun tok ordet for å takke for «alt det vi har fått oppleve i denne fantastiske byen».

Under deres tid i Tønsberg har julegryteinnsamlingene satt sterke rekorder. I 2014 kom det inn 850.000 kroner, som var ny rekord med god margin, og i 2015 kom det inn overveldende 1,3 millioner kroner.

– Det har ingenting med oss å gjøre. Det er Guds ære alt sammen, sa Helge Østergreen.

LES OGSÅ: – Har ikke opplevd maken til giverglede

Nye korpsledere utnevnt

I slutten av juni setter Bodil og Helge Østergreen kursen nordover til Mosjøen for å lede korpset der.

1. august får Frelsesarmeen i Tønsberg to nye korpsledere, major Marit Skartveit og løytnant Linda Saltnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken