Gå til sidens hovedinnhold

Frihet og mangfold er politikernes ansvar

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frihet og mangfold er politikernes ansvar. Både gjennom politikken vi fører, hvordan vi snakker med hverandre og ikke minst hva vi tolererer av strømninger i samfunnet. Miljøpartiet de Grønne vil arbeide for en handlingsplan for mangfold og integrering og mot rasisme i Nye Tønsberg.

Rasismen og intoleransen har boblet til overflaten i Nye Tønsberg flere ganger i sommer. Både gjennom hakekors på 22-juli minnesmerket i Tønsberg og nedkapping av flaggstangen med Pride flagget på Revetal. Selv om vi på mange måter har større personlig frihet enn noen gang, er enkeltmenneskenes frihet fremdeles under press på flere områder. Hverdagsrasismen og krefter som ønsker å utfordre og bryte ned fellesskap og tillit uthuler samfunnet vårt innenfra.

De Grønne ser på det som grunnleggende politiske oppgaver å forsvare enkeltmenneskets rett til å leve som de vil, å skape inkluderende fellesskap og å ta vare på vårt felles livsgrunnlag. Derfor vil vi jobbe for en handlingsplan for mangfold og integrering og mot rasisme. Planen må utarbeides sammen med berørte grupper gjerne etter modell fra utarbeidelsen av ny visjon for kommunen.

At hver av oss omgås og kjenner mennesker og miljøer med ulikt familieliv, politisk ståsted, livssyn, ulike livsvalg, ulik alder og ulike erfaringer, er en styrke både for den enkelte og for samfunnet. I en tid preget av en mer fragmentert offentlighet og økende migrasjon er det viktig å holde fast på et positivt syn på menneskelig mangfold.

De Grønne omfavner frihet, ansvar, mangfold og likestilling som viktige verdier i seg selv, samtidig som de er forutsetninger for å skape inkluderende fellesskap med respekt for andre mennesker og livsgrunnlaget vårt. Er du enig med oss bør du stemme Miljøpartiet de Grønne ved høstens valg. For mennesker og miljø.

Kommentarer til denne saken