Strengere regler for hummerfisket

GODBIT: Ønsker du å forsøker deg på hummerfiske i år, må du følge nye regler. Blant annet må du slippe store rugger på over 32 cm ut igjen. Da sikrer du bestanden, for nye generasjoner.

GODBIT: Ønsker du å forsøker deg på hummerfiske i år, må du følge nye regler. Blant annet må du slippe store rugger på over 32 cm ut igjen. Da sikrer du bestanden, for nye generasjoner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høstens vakreste eventyr, hummerfisket, er snart i gang. I år må du følge nye og strengere regler.

DEL

1. oktober starter hummerfisket, og mange vestfoldinger er i disse dager i ferd med å gjøre i stand teinene sine. I år må du være oppmerksom på nye regler, som blant annet betyr at du selv må melde deg på fisket. Dette gjør du via et elektronisk skjema på Fiskeridirektoratets nettsider. Da får du tildelt et deltakernummer for årets fiske, som du skriver på en av vakene til teinelenkene dine.

Det er innført nye makslengder på 32 cm, med et minstemål på 25 cm.  Du må se til teinene dine minst en gang per uke. Tidligere var det forbudt å trekke og sette teiner på søndag, nå er dette forbudet opphevet.

Skulle du være så heldig å få mye hummer og må la disse gå i samleteiner i desember måned, må dette meldes inn til Fiskeridirektoratet.

Artikkeltags