1,5 tonn med plast og søppel ble plukket i løpet av en dag: – Det er fortsatt mye som gjenstår

TRIST SYN: Det er mye plast og søppel å finne langs skjærgårder i Vestfold.

TRIST SYN: Det er mye plast og søppel å finne langs skjærgårder i Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

140 sekker ble fullt opp med marint avfall da Skjærgårdstjenesten arrangerte «Strandryddedagen» på søndag.

DEL

Over 110 frivillige møtte opp på Færder nasjonalpark i går for å plukke søppel i skjærgården. Områdene det ble ryddet på var øyene Østre og Mellom Bolærene.

Hittil i år har Skjærgårdstjenesten og frivillige ryddet 8 tonn marint avfall i Tønsberg, Færder og Stokke. I hele fjor ble det samlet inn 9 tonn i samme område. 

Siden vi bare er i starten av mai, kan det tyde på at det kommer til å bli ryddet mer marint avfall i år, i sammenligning med i fjor.

– Så langt er 27 øyer og steder, fra Bolærneøyene til mindre holmer og bukter ryddet, men det er fremdeles mange steder som gjenstår, opplyser avdelingsleder i Skjærgårdstjenesten, Øystein Hovde.

LES OGSÅ: Varsler storaksjon mot stillehavsøstersen: – Noe må gjøres, og det må skje raskt

Frivillig innsats

Det ble også ryddet søppel langs skjærgården i Gåsø på søndag. Tre personer dro ut til øya med båt for å rydde søppel langs strandkanten.

Det første de møtte på var en fugl som hadde sitt rede blant masse søppel og gammelt fiskegarn. Tre store søppelsekker ble fylt opp, men det er fremdeles mye mer søppel langs skjærgården, skriver de i en e-post til Tønsbergs Blad.

Dugnadsgjengen som var ute og ryddet i går oppfordrer nå andre til å bli med og rydde i skjærgården.

De har plassert søppelsekker ved søppeldunkene sørøst på øya, og håper at Skjærgårdstjenesten og andre frivillige stopper innom for å plukke søppel langs strandkanten.

På Facebook-siden «Strandrydding i Vestfold» blir det lagt ut informasjon om når det blir arrangert strandryddedager man kan delta på.  Hvis man ønsker å melde fra om hvor mye avfall man har plukket, kan man gjøre dette på Fylkesmannen i Vestfold sin hjemmeside.

LES OGSÅ: Se hva de fant midt i ferieparadiset: – Det er helt forjævlig

Artikkeltags