Gå til sidens hovedinnhold

Frokost på DS «Kysten»: – Dette kaller jeg en god start på dagen

I anledning Tønsbergs Blads 150-års jubileum er avisens lesere invitert til gratis bryggefrokost på DS «Kysten». Det er fortsatt ledige plasser torsdag og fredag.

– Det er tidlig, men gøy og en god start på dagen, sier elevene som går andre året på kokk og servitørlinja på Greveskogen videregående skole.

Det er frokost også torsdag og fredag, og det hele starter klokken 07.00 og varer til 08.30.

Elevene har fått i oppdrag å lage og servere en sunn og god frokost, til gjestene på dekk eller i salongen på dampskipet, onsdag, torsdag og fredag denne uken.

– Dette gir kjempeerfaringer. Det er viktig at elevene får være med på relevante oppdrag som en del av utdannelsen. Vi ønsker oss flere jobber som dette, sier studierektor på Greveskogen vgs. Marit Bjerknes Rød.

LES OGSÅ: Familie husløse etter kraftig brann: – Det startet i underetasjen

I tykt og tynt

Bernt Olav Christensen blir ønsket velkommen med et stort smil fra Vilde Mauland (17) i det han border skipet. Så får han servert kaldgrøt med lokalt plommesyltetøy og eplemost fra Knatten.

Å starte dagen på skipet han har hatt et forhold til helt siden det kom til Tønsberg for mange år siden, synes han er hyggelig.

– Jeg har fulgt «Kysten» i tykt og tynt, og synes det er et flott skip. Frokostinvitasjonen fra Tønsbergs Blad ville jeg benytte meg av, sier han.

Sett, hørt og kjørt med skipet

Sigrun Emdal Fra Nøtterøy er også på plass i sjutiden onsdag. Hun nyter grøten og utsikten over Ilene fra skipsbenken. DS «Kysten» kjenner hun godt fra før.

– Jeg har både sett, hørt og kjørt med «Kysten». Tidligere i sommer var jeg med på avisens 150-års jubileum rundt i skjærgården, det var veldig fint, sier hun.

I tillegg til en matbit får gjestene mulighet til å ta en tur rundt på skipet. Noen av dem har ikke vært innom på 25 år. Nå er de spent på å se hvordan skuta er blitt etter mange års renovasjon.

– Frokosten var fin, nå skal vi se hvordan det står til med båten, sier gjestene.

LES OGSÅ: Tønsberg-mann provosert over korona-humor: – En direkte skam

Stolt matros

Da stiller Matros Michael Fagerstad Christoffersen gjerne opp. Han trives i jobben sin og viser gladelig fram det gamle dampskipet.

– Vi er jo et flytende museum, og veldig stolte over framdriften her, sier matrosen.

Han forteller at det har vært en knallsommer for skipet, mannskapet og passasjerene. Nå håper han på at godværet holder ut september, så kvelds- og helgecruisene blir like bra.

– Dette er første gangen vi har frokostgjester på besøk, og det er veldig hyggelig. Nå gleder vi oss til ta imot folk de neste to dagene, sier han.

LES OGSÅ: Nå skal denne gamle dama prøve seg på noe helt nytt: Det er bare ett men …

Kommentarer til denne saken