Gå til sidens hovedinnhold

Frp er så tøffe i sin fremmedfiendtlige retorikk, at de gjør det vanskelig for sin statsminister

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg får vel tro på Erna, når hun advarer mot en tiltakende hatretorikk. Jeg får vel tro hun mener det alvorlig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg får vel tro henne når hun tørker vekk det irriterende smilet, legger ansiktet i gravalvorlige folder, og sier at alle skal være trygge i Norge. «Nittini komma et eller annet prosent av muslimene, er gode borgere,» sa hun etter terrorangrepet i Bærum. «De bidrar positivt til vårt samfunn.»

Det er fint. Hun har rett. Og jeg tror henne.

Jeg tror henne når hun advarer mot islamofobi; jeg tror det er godt ment. Når hun sier det finnes et muslimhat der ute, og tar avstand fra det, så er det hennes sanneste og oppriktigste mening. Det kommer fra hjertet.

Erna Solberg er oppriktig i sin forferdelse.

Likevel, hvor mye lettere hadde det ikke vært å tro henne hvis hun ikke selv hadde holdt seg med islamofobe.

Nei, jeg sier ikke at Frp har noe som helst å gjøre med terrorangrepet. Jeg sier ikke at de ikke tar avstand fra udåden. Frp er naturligvis ingen terrororganisasjon. Som parti støtter de ikke terror.

 

Likevel er Frp så tøffe i sin fremmedfiendtlige retorikk, at de gjør det vanskelig for sin statsminister. Svært vanskelig.

For slik er det at når Erna leier lanke med dette folket, med Siv og Sylvi, Kristian og Per, med Tor Mikkel og Jon og Jøran, ja, da må jeg grave så dypt i velviljen for å tro henne, at det ikke er mer velvilje å grave i.

De har sagt så mye forferdelig.

Med det har jeg ikke sagt at Frp er våpenet som dreper; de er ikke bomben som når som helst kan gå av. Frp som parti opererer ikke med bomber.

De løper bare rundt og sprer gnister der lunter kan antennes. De fyrer opp der all bruk av ild burde være forbudt. Og det er du, Erna, som i seks år har tillatt denne uvettige bruken av ild i din egen regjering.

Det må det nå bli slutt på!

Hvis ikke tror vi deg ikke!

Kommentarer til denne saken