Gå til sidens hovedinnhold

Frykter det har lekket mye olje ut i grunnen. Jobber febrilsk med å fjerne den før regnet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Den akutte forurensningen ble oppdaget under gravearbeider ved Forsvarets bygg på Mågerø.

Det var onsdag ettermiddag Vestfold interkommunale brannvesen (Vib) ble varslet om forurensningen, som ble oppdaget da Forsvaret gravde ved ett av byggene på Mågerø stasjon.

– Det er ganske mye, trolig fyringsolje, som ligger i grunnen og det har ligget der en stund. Det er positivt at det ble avdekket. Forsvarsbygg holder på med et prosjekt nasjonalt der de fjerner nedgravde tanker. Denne forurensingen ble oppdaget da en tank ble fjernet, og de ansvarlige for arbeidet varslet 110-sentralen, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland på Vibs egen Facebook-side (ekstern lenke, red.anm.).

Varslet Kystverket

Også brannvesenet sjekker værvarselet, som fastslår at det blir mye regn torsdag. Dermed haster det med å få opp så mye olje som mulig.

– Derfor blir forurensningen fjernet med sugebil onsdag kveld. Det gjøre også nødvendige tiltak med de forurensede massene. Teknisk vakt i Færder kommune har sjekket kummer i området og det er ikke forekomst av forurensning i disse. Fylkesmannen og Kystverket er informert, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Les også

Forurensing i Byfjorden: – Vi vil fortløpende sjekke området de nærmeste dagene

Les også

Forurensningen fortsetter å sive inn rørsystemet

Les også

Politiet henlegger Revac-brannen: – Kunne ikke bevise lovbrudd

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.