Det var onsdag ettermiddag Vestfold interkommunale brannvesen (Vib) ble varslet om forurensningen, som ble oppdaget da Forsvaret gravde ved ett av byggene på Mågerø stasjon.

– Det er ganske mye, trolig fyringsolje, som ligger i grunnen og det har ligget der en stund. Det er positivt at det ble avdekket. Forsvarsbygg holder på med et prosjekt nasjonalt der de fjerner nedgravde tanker. Denne forurensingen ble oppdaget da en tank ble fjernet, og de ansvarlige for arbeidet varslet 110-sentralen, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland på Vibs egen Facebook-side (ekstern lenke, red.anm.).

Varslet Kystverket

Også brannvesenet sjekker værvarselet, som fastslår at det blir mye regn torsdag. Dermed haster det med å få opp så mye olje som mulig.

– Derfor blir forurensningen fjernet med sugebil onsdag kveld. Det gjøre også nødvendige tiltak med de forurensede massene. Teknisk vakt i Færder kommune har sjekket kummer i området og det er ikke forekomst av forurensning i disse. Fylkesmannen og Kystverket er informert, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.