Fylkemannens pekefinger før Tønsberg-kuttliste

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Koronapandemien har vært krevende. Krevende for dagliglivet vårt, og krevende for storsamfunnet. Det har gitt ekstra press på en allerede sterkt presset kommuneøkonomi. Når kommunestyret i Tønsberg onsdag kveld skal gjennom rådmannens kuttliste, starter møtet med en hevet pekefinger fra Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Rapporten «Handlingsrom 2024» lister opp 87 kutt rådmann Egil Johansen mener må til for å unngå at gapet mellom inntekter og utgifter ender på svimlende 210 millioner i 2023 og 2024. Allerede er det bråk rundt mange av tiltakene.

Søndag protesterte brukerne av gratisferja «Ole III» høylytt mot forslag om å legge ned ferjestrekningen. Inntjeningspotensialet for kommunens budsjett er beregnet til 1,8 millioner kroner i perioden 2021-2024.

Lang lavere lyder proteststemmene til brukerne av lavterskeltilbudet «Sidebygningen», for folk med psykiske utfordringer. At møteplassen for dem oppleves som livsviktig, er åpenbart.

Utdanningsforbundet er også bekymret og mener at kuttene rammer de som trenger kommunen mest

Eksemplene er mange, og at folks uro er helt reell er ikke vanskelig å forstå. Men kommer det ikke nye friske inntekter inn til kommunen, må det kuttes. Alvoret understrekes ytterligere av et brev Fylkesmannen har sendt til de folkevalgte. Her advares kommunen om å bruker mer penger enn de får inn. Pekefingeren heves også mot å balansere budsjettene ved å ta av egne sparepenger. Møtet starter med en orientering om den tydelige formaningen i brevet.

Politikerne i Tønsberg har allerede bedt rådmannen finne andre løsninger enn at hele kuttlista på 87 gjennomføres. Kanskje er Ole III og Sidebygningen symboltunge nok til at resten av kuttlista kan gå som planlagt hvis disse tiltakene reddes?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.