Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen besto trafikksikkerhet-eksamen med glans

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestfold er nå offisielt en trafikksikker fylkeskommune.

Vestfold fylkeskommune var sammen med mange andre fylkeskommuner «oppe til eksamen» i trafikksikkerhet.

Tidligere er det bare Oppland som har vært godkjent som en trafikksikker fylkeskommune, og ifølge distriktsleder Mette Magnussen er dette en godkjenning vi bør være stolte av å få.

– Dette er en godkjenning som henger høyt og betyr mye for trafikksikkerhetsarbeidet i fylket, sier hun.

LES OGSÅ: Hun fikk den nye toppjobben i det nye fylket

Handler om allerede pålagte lover

En trafikksikker fylkeskommune jobber med trafikksikkerhet på tvers av etater og jobber systematisk for å integrere trafikksikkerhet i alle fylkeskommunens etater.

– Det handler i stor grad om allerede pålagte lover, sier Magnussen.

LES OGSÅ: I nabofylket sponser staten med en halv milliard. Tønsberg har ikke mottatt en krone: – Mangel på handlingskraft og vilje

Trygg trafikk

For å bli godkjent må fylkeskommunen jobbe systematisk med trafikksikkerhet på relevante sektorer og forplikte seg i forhold til gitte kriterier utarbeidet av Trygg Trafikk.

En komité med etatsledere i fylkeskommunen ble samlet til en godkjenningsprosess, i regi av en sentral komité fra Trygg Trafikk. Det var opp til disse om fylkeskommunene fikk godkjent «eksamen» eller ikke.

Vestfold fylkeskommune besto med glans og er nå en av de godkjente trafikksikre fylkeskommunene. Magnussen deler at dette er noe de er veldig stolte av.

Kommentarer til denne saken