Her skal sjefen snekre fuglekasser og snakke om jernbane og natur

ILENE: Ilene våtmarkssenter ligger bare noen hundre meter fra byen, og er lett tilgjengelig. Søndag er det meldt strålende vær, og det er åpen dag med fuglekassesnekring og mye annen aktivitet i naturperlen.

ILENE: Ilene våtmarkssenter ligger bare noen hundre meter fra byen, og er lett tilgjengelig. Søndag er det meldt strålende vær, og det er åpen dag med fuglekassesnekring og mye annen aktivitet i naturperlen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det kan jo hende folk spør, og da skal vi fortelle at en jernbanebru i sjøen utenfor Ilene naturreservat gir fuglelivet store problemer.

DEL

Han er egentlig plansjef hos Fylkesmannen, Fred-Ivar Syrstad. I tillegg er han en ivrig turgåer, og det er naturopplevelsene som Ilene naturreservat byr på han gjerne vil vise fram førstkommende søndag.

Han håper det kommer svært mange i det flotte været som er meldt for helgen.

– Alle barn som kommer kan gratis bygge sin egen fuglekasse. Mange fugler trenger hjelp til å skape trygge hekkeplasser. Derfor snekrer vi fuglekasser denne dagen. Det blir også ringmerking av fugler, fugleguiding, natursti, hagespill og salg av kaffe, saft og vafler, forteller Fred-Ivar Syrstad.

– Alt sammen er gratis, tilføyer han, og sender en takk til Gjensidigestiftelsen, som har gitt penger til reservatet.

LES OGSÅ: Ornitologene går for bruforbindelse

Feirer 30 år

I år er det 30 år siden Ilene våtmarkssenter ble etablert som det andre helt beskyttede naturreservatet i Norge. Det feirer Fylkesmannen og senteret med 30 ulike arrangement om alt fra pinnsvin til flaggermus (daglig leder Lene Berge er ekspert på flaggermus, red.anm.), humler, søppel i havet og andre aktuelle temaer.

Og plansjefen hos Fylkesmannen vedgår å ha en baktanke med opplegget. Han mener at unike verdier står på spill om Bane NOR får gjennomslag for planene om tunnel under Slottsfjellet, og linje videre på bru utover sjøen mot Bjelland, altså rett utenfor ett av de viktigste våtmarksområdene for vadefugler og andre bevingede skapninger, som det kryr av i området.

LES OGSÅ: Jernbanemarerittet fortsetter: Må kanskje skjære seg gjennom Slottsfjellet og rive et av Tønsbergs fineste hus

– Den beste måten å bevare naturen på, er å bruke den. Og så kan folk selv vurdere hva de mener når vi forklarer konsekvensene av en slik jernbanelinje. Vi ønsker virkelig at folk skal kjenne verdiene vi har på Ilene, sier Fred-Ivar Syrstad, og lover at søndagens åpne dag gir anledning til å få innblikk i de fantastiske naturopplevelsene den vakre bukta ved Tønsberg byr på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.