Gå til sidens hovedinnhold

Gamle mennesker og folkevett

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra mitt selvvalgte isolat i mitt trivelige hjem på Nøtterøy roper jeg et rungende HURRA for Tove Nordal som tør å ta bladet fra munnen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Unni Hanson (87, Frp.) ga i Tønsbergs Blad 15. mai uttrykk for at hun «for pokker like godt kan dø hvis hun ikke får rusle rundt som del av innholdet i den folkelige mix-masteren på Farmannstredet i vår felles koronatid».

BAKGRUNN: – Hva pokker gjør det, la meg i tilfelle få lov til å dø

Nå er det vel ikke første gang Unni Hanson lufter sitt temperament offentlig, og årsaken denne gang, Tove Nordahl, tar seg forhåpentlig ikke nær av det selv om hun i avisen dagen før lot seg «mektig provosere av mange eldre i risikogruppen. Gamlinger som flokker seg sammen på kjøpesentre og kafeer. Som til tross for at samfunnet ofrer milliarder for å beskytte dem likevel valser rundt i Farmandstredet og Nøtterøy bakeri, samt stuer seg sammen i polkø uten nevneverdig skrekk for å bli smittet».

BAKGRUNN: Hei du, ja jeg snakker til deg, du som er over 70 år eller i risikosonen og fortsatt ferdes rundt som vanlig!

Fra mitt selvvalgte isolat i mitt trivelige hjem på Nøtterøy roper jeg et rungende HURRA for Tove Nordal som tør å ta bladet fra munnen. Selv er jeg bare ett år yngre enn Hanson, men i motsetning til henne stadig mer overbevist om at jeg ikke vil risikere at koronaviruset langsomt tar kvelertak på meg til jeg gisper og dør.

Som de fleste vet finnes det adskillige måter å forlate livet på, og stort sett dreier det seg om en meny hvor vi i alminnelighet ikke har fritt valg. Når det gjelder korona-virusets grusomme alternativ har vi imidlertid en påvirkningsmulighet, nemlig ved å ha minst mulig nærkontakt med andre mennesker.

Den usedvanlig kloke presidenten i Norsk Dusteforbund uttalte for mange år siden blant annet at fornuften er en ensom ting. Bortsett fra at fornuft neppe kan karakteriseres som ting, hersker det for min del ingen tvil om at den, altså fornuften, i denne debatten, og hos et bekymringsfullt stort mindretall av nordmenn ikke bare er alene, men sørgelig fraværende.

Les også

Tove ba de på 70+ om å holde seg hjemme – da ble det kok i kommentarfeltet

I rettferdighetens navn skal det ikke stikkes under stol at halvparten av Amerikas stemmeberettigede millioner synes at president Donald Trump er en kjekk kar som tvitrer masse politisk klokskap fra sitt hvite hus. Ikke minst når det gjelder hans innsikt i pandemiens herjinger. At han har sine tilhengere i Norge også er kanskje ikke så merkverdig.

Jeg vil likhet med den modige Tove Nordal så pent jeg kan be både gamle og unge å rette seg etter de rådene som fagfolk har gitt oss, slik at vi sammen kan komme gjennom denne vanskelige tiden med livet og helsen i behold.

Så får naturligvis Unni Hanson sammen med en haug av andre oldinger spille sine russiske ruletter som de vil. Det gjør de sannsynligvis likevel, og det skulle ikke forundre meg en døyt om Trump blir gjenvalgt heller. Fornuftens ensomhet er etter min oppfatning mye verre enn menneskenes!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.