Gå til sidens hovedinnhold

Gjør dette når du går ut med søpla

Artikkelen er over 1 år gammel

God håndhygiene gjelder også i forbindelse med avfallshåndtering. Vask hendene både før og etter at du har gått ut med avfallet, er formaningen fra Vesar.

– Vi trenger friske renovatører. Hygienetiltak og riktig sortering er viktig. Avfallsinnsamlingen er en viktig samfunnstjenesten, og innsamlingen går som normalt. Hver dag tømmes hundrevis av avfallsbeholdere for innbyggere som sitter på hjemmekontor, som er i karantene og for de som er syke hjemme, sier kommunikasjonssjef Kaia Ross Lind i Vesar i en pressemelding.

Normalt så langt

Enn så lenge går avfallsinnsamlingen som normalt, og renovatørene gjør en flott innsats for at vi alle skal få avfallsbeholderne våre tømt, sier hun.

– For å unngå smittespredning blant både innbyggerne og renovatørene er det derfor viktig med god håndhygiene også i forbindelse med avfallshåndtering. Vask hendene både før og etter at du har gått ut med avfallet, sier hun.

Ifølge Vesar kan det i tillegg være lurt å vaske håndtaket på beholderen dagen før avfallet skal hentes, og gi beholderen en ekstra vask etter at den er tømt.

– Vi følger nøye med på utviklingen av situasjonen og myndighetenes anbefalinger. Det er iverksatt tiltak for å begrense og redusere smitte i forbindelse med avfallsordningen, sier Ross Lind.

Ikke kom hit om det ikke er helt nødvendig

Vær ekstra nøye

For øvrig oppfordres det fra Vesar: Vær ekstra nøye med kildesorteringen i disse dager. Det er alltid viktig å sortere rett, for at avfallet kan gjenvinnes på best mulig måte. I disse dager er det ekstra viktig at alle sorterer så godt som mulig av hensyn til kapasitet i de ulike beholderne. Lurer du på hva som skal sorteres hvor, så bruk sortere.no. Husk å knyte posene godt igjen før posen legges i avfallsbeholderen. Lokket på beholderen skal lukkes helt igjen. Ikke sett avfall ved siden av fulle beholdere, heter det videre i pressemeldingen.

Restavfall

I disse dager kan det være greit å vite at engangshansker, munnbind, våtservietter og skotrekk skal kastes i restavfallet, – og husk at posen skal knytes godt igjen. Tomme plastflasker fra håndsåpe eller desinfeksjonsvæske sorteres som plastemballasje, heter det fra Vesar.

Kommentarer til denne saken