Gå til sidens hovedinnhold

Glem terningkastet – kast deg heller rundt og støtt din lokale restaurant!

I år kommer ikke Dill og Druen til å anmelde julematen på restaurantene. I år handler det nemlig ikke om terningkast.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er heldige som bor i verdens beste sommerby, og har sommergjester som fyller restaurantene i Tønsberg med både liv, moro og inntekter. Vi har fulgt restaurantlivet i byen tett i en årrekke, og det har faktisk aldri vært bedre enn nå. Antallet restauranter er én ting, utvalget er en annen, men det viktigste er kvaliteten. Ja, som dere har sett i våre anmeldelser: Den varierer. Men flere restauranter i Tønsberg holder nå et høyt nivå. Og flere tør prøve på nye ting. Det er viktig, både for sommergjester og for oss som bor her.

Støtte

Men om sommeren er viktig, så er nesten julebordsesongen i år kanskje enda mer viktig. Og det er her vår oppfordring går ut til deg, kjære leser. Akkurat nå skal du for en liten stund glemme terningkastene våre. Nå skal du støtte restaurantene våre.

Det er nå restaurantene de trenger besøk. Ja, vi må ta alle smittevernhensyn, men ingenting tyder på at det er større fare for å bli smittet på restaurant enn på å ta en tur i matbutikken.

Krise

De fleste julebord er stort sett kansellert i vår kjære by. På nyhetene er det fullstendig krise i hovedstaden, mens Bergen har en modell som sørger for godt besøkte restauranter, og aller viktigst arbeidsplasser som ikke blir borte.

Restaurantene i byen vår trenger besøk av deg enten i form av fysisk besøk, take away eller kjøp av gavekort for å holde hjulene i gang.

Hverdagsluksus

Bruk hele uken i førjulstiden. Det å slippe og lage middag på en mandag eller tirsdag er hverdagsluksus. Dropp matpakken på jobben en dag eller to og gå ut til lunsj. Vi fortjener litt ekstra kos og hygge i mørketiden. Stress ned på ditt favorittsted, eller hva med å prøve et sted du aldri har spist før?

Fredagstacoen er hellig for mange familier. Hva med å ha en tacofri fredag eller to i desember og heller bestille take away fra din lokale nabolagsrestaurant?

Gavekort

Vi bruker mer penger enn aldri før i dagligvaren. Det er tradisjonen tro priskrig, men hva med å velge bort noe av matbudsjettet hos de tre store matvarekjedene og heller gå ut og spise med familien eller kohorten?

Vår plan er å finne juleroen hos spisestedene i byen vår og under juletreet i år ønsker vi oss én ting; gavekort fra byens spisesteder.

Bon appétit!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.