De fleste kjenner nok folkeeventyret om ferjemannen som hørte og skjønte så lite at han bare svarte med nonsens. Det er kommunikasjonsekspert Jacobsen i et nøtteskall. Han skjønner lite av våre synspunkter og begrunnelser, og svarer som ferjemannen i hytt og pine.

Uansett hvordan vi skriver, hva vi argumenterer og begrunner med, blir det faglige nedvurdert og feid til side. Typisk er følgende formulering: «Byutviklingen du og Kjølner ønsker å løfte, ønsker å påvirke, forsvinner i tåka. Det var mitt utgangspunkt for min kommentar i TB». Og så kommer rosinen i pølsa: «Ikke byutviklingen i dag eller hva som har skjedd etter krigen. Det vet jeg ingen ting om». Allikevel tillater han seg hevde at Kjølners og undertegnedes oppfatning av byutviklingen i Tønsberg «forsvinner i tåka».

LES OGSÅ: Hvorfor tror Grøtvedt og Kjølner at verden bygges med sinne og leggspark?

Jacobsen er særlig opprørt av vår språkbruk, som er ufin, flåsete og respektløs. Hans egne beskyldninger om ballespark og orale latriner, kan neppe sies å være å være mer respektfulle. Her slår det meg at kommunikasjonseksperten taler med to tunger. Han kritiserer vår språkbruk, men bruker selv en ufin retorikk. Da er det ikke så lett å komme i en åpen og positiv dialog. Skjønt det mest problematiske i denne debatten er at kommunikasjonseksperten ikke har noen kompetanse på byutvikling og byggeskikk i Tønsberg. Her kommer hans ekspertise til kort.

LES OGSÅ: Tømming av orale latriner i full offentlighet er aldri OK

Bjørn B. Jacobsen har heller ikke fått med seg hvorfor jeg sluttet i Tjøme Høyre. Jeg ble ekskludert. Det ga meg en helt ny mulighet til å skrive i TB om saksbehandlingen og de politiske vedtakene i Tjøme kommune. Etter tre år overtok Tønsbergs Blad stafettpinnen, og med stor innsats klarte de å avdekke ulovligheter i kommuneforvaltningen på Tjøme.

LES OGSÅ: Spaltist-busters

Da korrupsjonsjeger Eva Joly en gang ble spurt om det var korrupsjon i Norge, svarte hun, at ingen steder har jeg sett så mye av den som i norske kommuner. Det er kanskje på tide at kommunikasjonseksperten får seg et høreapparat.