Gå til sidens hovedinnhold

God jul fra David til Goliat

Undertegnede var i by'n for å kjøpe julegaver forleden. På veien innover fra Nøtterøy stoppet vi ved Dag's Marked og handlet kl. 10:37 og deretter gikk turen til Farmandstredet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Der fant vi til alt hell en ledig parkeringsplass og betalte glade og fornøyde til kl. 11:43 som skulle være mer enn nok til de to innkjøpene vi skulle gjøre. Disse ble i følge kvitteringene utført kl. 10:55 og 11:10. Deretter bar det rett tilbake til parkeringen ca kl. 11:20, altså i god tid før parkeringstidens utløp.

Der ble vi møtt av en kledelig gul lapp på frontruta: Kontrollsanksjon (= det vi i gamle dager kalte parkeringsbot) på kr. 600,- utstedt kl. 11:12.

Merkelig, vi hadde jo betalt til kl. 11:43, det så jeg klart og tydelig på skjermen da jeg betalte... Men da jeg sjekket parkeringslappen jeg hadde lagt i frontruta så jeg at den var utstedt kl. 10:16 (altså lenge før vi i det hele tatt var i byen) og utløp kl. 10:48.

Forklaringen på dette måtte være at det må ha ligget igjen en kvittering i automaten fra tidligere, og at det var den jeg tok med og la i frontruta. Parkeringsbetjenten var derfor i sin fulle rett da han skrev ut sanksjonen.

Selvsagt utrolig klomsete av meg, og selvsagt burde jeg sjekket kvitteringen før jeg la den i frontruta. Like fullt utrolig irriterende da jeg jo faktisk hadde betalt for parkeringen. I og med at jeg kunne dokumentere alt ved kvitteringer tenkte jeg derfor at jeg kunne koste på meg en klage for å se om det var rom for litt menneskelig skjønn. Logget meg derfor inn på tbgparkering.no og beskrev saken vedlagt kvitteringer med klokkeslett. Hadde vel ingen store forhåpninger om at klagen skulle bli tatt til følge og det fikk jeg rett i.

"Vi minner om at det er bilførers ansvar å være sikker på at riktig betalingsinformasjon er gitt før man forlater bil og parkeringsområde. Vi har forståelse for at man kan glemme eller gjøre feil, men det er dessverre ikke grunnlag for ettergivelse."

Jaja, sånn er det vel med den saken. Kontrollsanksjonen er betalt og jeg har lært at jeg må sjekke kvitteringen før jeg legger den i frontruta. Tross alt: en riktig god jul fra David til Goliat!

Kommentarer til denne saken