Arild Johansen, vår spenstige bokseveteran og gladgutt fra RE, har kjøpt seg helt ny Duro-telefon! At han er 82 år og på sitt vis holder seg oppdatert tyder på han nok ikke er en «idiot» som han selv karakteriserer seg som! Han føler seg utestengt fra en rekke teknologiske tilbud og løsninger og har helt rett i det!

Det er skammelig at godt voksne skal sjaltes ut slik som dette! Vi, altså de som går underbetegnelsen «godt voksne» her i samfunnet, er avhengige av hjelp til mye om vi ikke helt henger med på utviklingen med nye iPhoner, macker og alle andre duppeditter som vi andre har gjort oss avhengige av!

Arild har fått god respons på sitt leserinnlegg i avisa,, det er faktisk mange i samme situasjon.

Tønsberg kommune har som de fleste offentlige etater et system som krever at man må taste seg fram i endeløse køer for å nå den man skal snakke med. Ringer man bedrifter, sykehus, tannleger osv. osv. er det samme leksa. Duro-telefoner er løsning for svært mange som har «falt av lasset» i dagens mediekjør og teknologiske utvikling. Det er mye man ikke kan gjøre med denne nye Duro-telefonen, saker som Arild helt riktig påpeker. Ringer man elektrokjedene i Tønsberg er man hjelpeløs som følge av teknologien og den eviglange køen der det eneste man får høre er at man skal holde linjen til man får hjelp!

Duro-telefonen har ikke apper, men man kan ringe, ta imot meldinger og sende meldinger and that's it!

Burde ikke samfunnet, kommunen og andre lagt til rette for at godt voksne skal få henge med? Det er da fullt mulig å benytte alternativer for denne gruppen som ellers karakteriseres som en ressurs av alle politiske partier når det er valg! Eller er det slik at våre seniorer ikke er mange nok til at de skal hensynstages?

Man bør merkes seg at det var dagens eldregenerasjon som lærte de unge fremadstormende superbrukere å bruke skje til å spise med, så hvorfor kan ikke disse teknologi ekspertene hjelpe godt voksne med å føle at de har en verdi i dagens samfunn. Deter mange som opplever det samme som Arild, men hva hjelper vel det?

Dette er forhold som er tatt opp i eldrerådet tidligere uten at så mye er skjedd, det skal visst gå seg til som man sier?