Avisen forsøkte flere ganger gjennom kvelden å få Venstres Carl-Erik Grimstad til å slå fast om han klarte å sikre Vestfolds utjevningsmandat. Først ved 20.30-tiden turte han å senke pulsen. Da hadde han fått melding fra Venstre sentralt.

– Du er inne på Stortinget.

– Dette har vært en thriller. Nå er alle stemmene som kan endre dette talt opp, og jeg har fått melding fra Venstre, så nå senker pulsen seg. Den har til tider vært helsefarlig høy, sier han og ler.

Han begynner raskt å ramse opp saker som betyr mye for ham og partiet, det er penger til Nasjonal transportplan, bymiljøpakker til de store vestfoldbyene, nytt fengsel til Vestfold og Politihøgskolen i Larvik kommune.

– Jeg vet ikke hvilken komité jeg kommer inn i, men en ting er sikkert: Jeg kommer ikke til å glemme hvor jeg kommer fra, sier han.

I inneværende periode er det Anders Tyvand (Krf) som har utjevningsmandatet fra Vestfold.

Lang dag

Da avisen snakket med Grimstad tirsdag formiddag hadde han vært inn og ut av plassen.

Bak seg hadde han en spennende valgnatt hvor både Lars Egeland (SV) og Anders Tyvand (KrF) hadde kloa i utjevningsmandatet, men der det etter hvert i første rekke sto mellom Grimstad og Kathrine Kleveland fra Senterpartiet. De to vekslet på å være inne på Stortinget flere ganger, men da klokken hadde dratt seg over midnatt så tjømlingen ut til å ha tatt siste stikk.

Men han måtte vente helt til sent tirsdag kveld før plassen et faktum. For hvis Venstres Terje Breivik i Bergen og Hordaland kom inn på utjevningsmandatet der kunne det forskyve hele kabalen. Og med forsinkelser med opptellingen i Bergen, drøyde det altså lenge før Grimstad fikk beskjed fra Venstres hovedkontor i Oslo.

Ny hverdag

Med plass på Stortinget, vil det bli en helt ny hverdag, men reiseveien kan han etter å ha jobbet mange år i Oslo.

– Jeg er vant til å ta denne turen, men nå følger det med en egen leilighet. Jeg har snakket med andre som har opplevd dette, og de forteller om mye å gjøre, spesielt opp mot jul. Jeg har ikke små barn, så jeg er nok slik sett heldigere stilt enn andre på vestfoldbenken, sier han.

LES OGSÅ: Roar Jonstang er Færder kommunes nye ordfører: – Fabelaktig!

Grimstad forteller jobben han går til blir krevende, men interessant.

– Det kommer til å bli mye å gjøre, men jeg hører andre fortelle at oppgavene er så spennende at man glemmer hvor mye jobb det er. Jeg er heller ikke redd for å ta i et tak, eller å få for stor arbeidsmengde, sier han.

Selv om Grimstad nå ser ut til å ha sikret seg utjevningsmandatet fra Vestfold, er det likevel et skår i gleden.

– Et resultat på 3,8 prosent (en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng fra 2013) kan vi ikke være fornøyd med, men dette skyldes andre faktorer enn at organisasjonen ikke har stått på under valgkampen. Jeg får ikke sagt tydelig nok hvor glad jeg er for alt arbeidet som er lagt ned av organisasjonen rundt meg, sier han.