Gå til sidens hovedinnhold

Grønne og gule KrF

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klimaendringene er en av vår tids største trusler. Det utfordrer vår livsstil og hvordan vi har tjent oss rike på fossil energi. En stund visste vi ikke hva ubalanse av CO2 i atmosfæren fører til. Nå vet vi. Da må vi handle.

KrF har gått inn i regjering. Og det har ført til at denne regjeringens klimapolitikk er mer offensiv enn noen gang. For etter at KrF gikk inn i regjering, ble plattformen solid styrket og inneholder nye og langt mer ambisiøse klimamål enn tidligere. Den inneholder også viktige, nye virkemidler. Viktigst er en ny opptrappingsplan for økt CO2utgift, som er en sentral del av et grønt skatteskifte. KrF har også fått gjennomslag for å gjennomføre en internasjonal satsing for å fornybar energi, energieffektivisering og utfasing av kull i Sør. I tillegg har vi fått gjennomslag for en utvidet klimarapportering i statsbudsjettet – som er en form for klimabudsjettering.

KrF mener det må lønne seg å velge grønt. Derfor må vi sørge for at det koster mer å forurense, samtidig som det blir billigere å ta miljøvennlige valg i hverdagen. En god del av klimautslippene i Norge kommer fra transportsektoren. Derfor mener KrF vi må satse mye mer på kollektivtransport i sentrumsnære områder slik at flere kan bruke buss, båt og bane til og fra jobb og andre aktiviteter. Vestfold er et lite fylke, og det skal være enkelt å jobbe i byene rundt. Derfor har KrF jobbet aktivt for å få bedre busstilbud og koordinering med tog og Bastø-ferjene og med Torp. Det er bra både for klimaet og for luftkvaliteten vår.

KrF har som mål å overlevere planeten vår til våre etterkommere i en litt bedre stand enn vi overtok den fra våre forfedre. Det krever handling, og Norge må ta sin del av ansvaret.

Kommentarer til denne saken