Denne kvelden var annerledes. Det var grusomme nyheter fra Kongsberg. Fem døde og flere skadd. Det var kjent at en ung mann i 30 årene, en som hadde konvertert til islam, hadde gjort dette.

Da sa jeg faan!

Så gikk vi til de største avisene. De hadde bilder av sønnen vår. Det sto at det var rykter på nettet om at han var en del Kongsberg- tragedien.

Vi ble sjokkert

Tenk dere som mamma og pappa å få disse bildene i ansiktet. Vi ble sjokkert, det gjorde også resten av familien. De som satte ut disse ryktene er veldig lei seg over hva de stelte i stand. Yousef/Per har takket for god støtte og for at politiet tar godt vare på dem. De er også takknemlige for at PST frigjorde navnet på gjerningsmannen.

Jeg vet ikke hvor stor makt mediene har. Men vi fant ut at mange sender stygge blikk og noen hilser ikke, det er kjempetrist.

Så mediene har en makt til å gå ut å si at dette ikke er tilfelle at Yousef Bartho Al-Nahi har noe med Kongsberg å gjøre.

Vi håper at alle blir tatt godt vare på. Også familien til drapsmannen.

Ønsker oss en ærlig fremstilling

Til slutt vil jeg bare forklare hvordan dette virket på meg. Jeg har PTSD og angstanfall med skyhøyt blodtrykk og puls. Det kjennes ut som adrenalinet før en kamp eller etter å ha løpt 60 m på skolen. For andre slutter adrenalinet å virke etter en stund, men ikke for en med angst.

Da vi fikk se bildene av sønnen vår startet angstanfallet mitt. Det varer fortsatt. Jeg får ikke sove, ligger en meter over madrassen.

Det vi ønsker fra mediene er ansvarsfull behandling. Ærlige fremstillinger og ikke halvsannheter.

Halvsannheter er ingen tjent med. Det er det som har skjedd her!

Yousef har familie og har derfor prøvd å trekke seg bort fra alt han jobbet med i mediene. Trusler gjør at politiet har gitt han dette rådet. De er jo engstelige for de små.