Skrekk og gru, det er halloween

HJÆÆÆÆLP: Under et godt lag med tape, papir og nåler, finner vi Michelle Larsen Nergård. Den levende voodoo-dukken håper selv hun klarer å få av masken til arbeidsdagen tirsdag.

HJÆÆÆÆLP: Under et godt lag med tape, papir og nåler, finner vi Michelle Larsen Nergård. Den levende voodoo-dukken håper selv hun klarer å få av masken til arbeidsdagen tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hos Heidi Aas på Vear var det ingen tvil, der var det halloween for alle penga.

DEL

VEAR: – Dette digger jeg! Det å se ungene i nabolaget komme hit å se på alt det rare  jeg har funnet fram, det er verdt tre dagers jobb!

Heidi er nok i overkant ivrig i sin halloweenfeiring. Etter 22 år i San Francisco har hun tatt med seg tradisjonene derfra. Og det var ikke vanskelig for oss å finne riktig hus i Vearlia. Utenfor i regnværet sto det en rekke med gresskarhoder med lys, i gjerdet hang det et skjelett. Inne i partyteltet i hagen hang det et avrevet hode til pynt. Og midt oppi det hele Heidi selv som «ice-queen".

– Søsteren min har pyntet huset sitt og invitert til ellevill halloweenfest på Solvang i mange år. Men nå har hun flyttet til Oslo, så da måtte jeg ta over. Og jeg elsker dette, sier Heidi.

– I fjor var det 70 barn innom her, i går kveld satt jeg og puttet snop i 85 godteposer. Jeg synes det er utrolig gøy, vi skåner de minste barna for de skumleste maskene. Det er jo ikke meningen at de skal bli redde, men bare få litt grøsninger. Det er mange dager siden jeg snik-pyntet litt, bare for å trekke ut feiringen, sier Heidi.

SE FLERE SKUMLE TYPER:

Italiensk import

To vi traff på festen var åtte år gamle Hannah Fagerli og Bjørn Erik Tømmervik. Hannah som zombie-brud og Bjørn Erik utkledd som «Slenderman».

– Det er morsomt å kle seg ut, synes Hannah. Og jeg har forberedt meg ganske godt. Kjolen jeg har på meg kjøpte jeg selv i Roma i høstferien, spesielt til denne kvelden. Mamma og jeg gikk inn i en butikk der, og der hang akkurat den kjolen jeg ville ha. Etterpå skal vi gå en tur rundt, kanskje vi får litt godteri. Særlig hvis jeg ser folk rett inn i øynene, mente hun.

LES OGSÅ: Lise Marie tar den helt ut på Halloween

Bjørn Erik er klar: – Det kuleste er at det er litt skummelt, det må det være. Og så godteriet da! Mammaen til «Slenderman», Camilla Tømmervik, er også en ivrig feirer.

– Jeg er født og oppvokst i California, og er vant til at halloween er en stor begivenhet. Der går barna i tog, slik som 17. mai-tog i Norge. Og barna har fri på skolen. Ofte legger de voksne festen til den nærmeste helgen, mens barna alltid feirer 31. oktober. Det at Heidi inviterer til fest, synes jeg er kjempefint, sier Camilla.

Jula overtar

Vertinnen Heidi er forresten snart i gang med julepynten. – Ikke før er halloween ute av huset, før jeg begynner å tenke på jul. Jeg er så glad i jula, at jeg har tre juletrær. De er ferdigpyntet lørdag 26. november. Da er det jul i huset! Og siden jeg starter så tidlig, må jeg jo skifte ut trærne. De visner jo før den riktige jula kommer. Og det må være ekte trær, ikke noe plastikk her i gården, sier en travel «ice-queen», Heidi Aas.

Artikkeltags