Gå til sidens hovedinnhold

Må klare seg uten toppscorer Thea

Artikkelen er over 9 år gammel

TØNSBERG: Flint må klare seg uten toppscorer Thea Bjerkestrand Bøe i resten av håndballsesongen.

Skaden i håndleddet er operert, men det tar lengre tid enn først antatt å bli fullt restituert. Så lang tid at sesongen er over før Thea er tilbake for fullt. Tolv uker med gips blir etterfulgt av en opptreningsperiode på tre til fem måneder.– Et tøft slag for en ung idrettsutøver – og for oss som lag, sier Flint-trener Pål Oldrup Jensen.

Tar tid

Det var i hjemmekampen mot Levanger i oktober at uhellet var ute. Thea Bjerkestrand Bøe falt og tok seg for med høyrehånden. Det alle først trodde var en forstuing, viste seg å være et røket leddbånd. For to uker siden ble Thea operert, og de fleste håpet at toppscoreren var tilbake på banen allerede over nyttår.

– Glem det, var beskjeden fra legen som opererte henne.

– Opptreningen tilsvarer den tiden det tar å bli frisk etter en korsbåndoperasjon. Vi er nødt til å være tålmodige og lytte til legenes råd, sier Pål Oldrup Jensen.

LES MER: Måtte stille uten Thea

Ingen erstatter

Beskjeden var tung å svelge, både for Thea og Flint.

– Veldig synd for Thea som hadde fått en så flott start på sesongen. Og vi mister en sentral og viktig spiller. Nå skal vi hjelpe Thea tilbake, sier han.

– Kommer dere til å hente inn en erstatter?
– Det er foreløpig ikke aktuelt, og det er heller ikke så mange spillere i markedet. Vi må heller bygge videre med de jentene vi har. Ofte er det jo sånn at når én forsvinner, får andre muligheten til å vokse, sier Oldrup Jensen.

THEA: – Har hørt at jeg må trene på fallteknikken

Revansjelyst

Søndag er Sola motstander i Åsenhallen. Flint har noe å revansjere der.

– Vi fikk skikkelig bank med ni mål i fjor. Men klarer vi å levere godt, har vi gode sjanser til å slå dem selv på bortebane, sier Oldrup Jensen.

I øyeblikket ligger Flint like over nedrykksstreken. Pål Oldrup Jensen tror det blir knallhard kamp om å overleve.
– Jeg har sagt det hele tiden: Det andre året i eliteserien er tøffere enn det første. Vi må være kjempeglad for alle seirene vi kan få.

Følg kampen live på tb.no søndag kl. 18