Skal man være vesentlig, og det bør man jo, så tapte Flint 26–29. Dermed er de ute av cupen for i år.


Skal man ta med alt det andre som også er viktig er i alle fall ikke alt håp ute for et lag og en klubb som begynner litt på nytt.  Til tross for mange nye fjes viste Flint at de ikke har glemt nivået de rykket ned fra. Mot et lag som gikk motsatt vei viste de at de kan være fullt på høyde, selv om det skal sies at Skrim manglet sin toppscorer Trine Haugstad og slapp til hele benken.


Det mest gledelige var likevel hvordan ungdommelige Flint fremsto. Høyoktan-håndball fra første til siste sekund, litt Borussia Dortmund-aktig for å dra en sammenligning fra fotballen.


Og ikke minst; høy moral og vilje til å aldri gi opp. Det er ingen selvfølge for et lag som ifølge treneren trenger å kjenne følelsen av å vinne igjen etter et tungt siste år i eliteserien. Derfor var cuptapet også en seier for selvtilliten.


– Det er masse bra i dag. Forskjellen fra den første seriekampen er at jentene slipper skuldrene ned. I den kampen handlet det bare om å få med seg poengene, og når vi klarte det er det gledelig å se hvor godt vi henger med i dag. Dette bygger selvtillit, mener Oldrup Jensen.


 At det ikke ble seier også i selve kampen kan på mange måter forklares med stereotypen på et ungt og ferskt lag. Nok av entusiasme, vilje og tempo, mangel på muskler, kynisme og ro.


– Det handler om å holde hodet klart hele tiden, og det er sånn jentene må få tid til å lære og jobbe med. Klarer vi å luke bort noen tekniske feil er mye gjort, mener treneren.


Madelen Bringaker, som for øvrig er barnebarnet til Flint-legende Oddvar Bringaker, kom  fra nettopp Skrim i sommer. Hun fikk dermed et raskt gjensyn med gamle kjente.


– Veldig gøy å se dem igjen selv om jeg var sykt nervøs før kampen, sier hun.


Det var altså ikke lett å merke, verken på henne eller lagvenninnene.  
– Vi viser en herlig moral, kjemper og står på hele veien. Denne kampen kunne vi like godt vunnet, men det beviser at vi har nivået inne og kan ta de fleste, sier hun.


Kampfakta
Flint-Skrim 26-29 (16-17)
NM 3. runde
Slagenhallen
Tilskuere: 100
Flint: Vivi Storvang, Nina Heglund 4, Maria Borge 1, Madelen Bringaker 5, Simone Dupont Larsen 6, Karoline Vivestad Flåten 5, Brynja Magnusdottir, Erica Berg Kennedy 1, Rebecca B. Karlsson, Sofie Vinde Norum 2, Aurora Gundersen, Henriette Jarneid 2

Se liveoppdatering og forhåndssak nedenfor:

* Velkommen til liveoppdateringen fra cupkampen mellom Flint og Skrim

* Flint rykket som kjent ned fra eliteserien i fjor, mens Skrim gikk motsatt vei. Skrim må dermed finne seg i å være favoritter i Slagenhallen i dag

* Det er Flint som tar ledelsen etter halvannet minutt, gjestene utligner før Flint igjen går opp i føringen. 2-1 etter tre minutter

* Skrim spiller for øvrig uten sin toppscorer, Trine Haugstad.

* 5 minutter, gjestene har snudd til 2-3

* Flint litt for hissig på avslutninger i angrep. Heldigvis holder keeper Vivi Storhaug bra stand bak

* Ser man på kamprapporten er det et ungt Skrim-lag som møter enda yngre Flint-jenter. Jevnt over er de også et hode høyere

* Vinde Norum!! Flott scoring, Flint har hentet inn gjestenes tomålsledelse. 4-4

* Om Flint er litt mindre er de i alle fall ikke mindre kvikke i beina.  Henriette Jarneid utligner til 5-5, flott kontring!

* Pål Oldrup Jensen tar timeout, rett etter at laget hans nok en gang utligner. 6-6 nå, spilt i 10.38

* Praten har ikke endret kampbildet foreløpig. Målene renner inn begge veier, i samme rekkefølge. 7-8

* Straffe til Skrim, to minutter til Madelen Bringaker

* Den går i mål, men Flint nekter å gi seg! Med en jente mindre på banen scorer de to på rappen. Sterkt!

* Ny straffe, ny to minutter til Bringaker. Oldrup Jensen lite tilfreds med forsvarsspillet, men finner raskt smilet når Storvang plukker lobbforsøket med en hånd. Pool!

* Det føles nesten som klipp og lim her nå. Alt gjentar seg. Skrim tar ledelsen, øker innimellom til to, men Flint biter seg fast. spilt 20 minutter og 13-13!

* Og så er Flint i ledelsen, 14-13! Imponerende moral de viser, og spesielt offensivt er det mye bra å se.

*14-14 og helt jevnt. Vivi Storhaug med dagens glis i Slagenhallen når gjestene setter en stor sjanse i tverrliggeren

* Det er for øvrig spilt 26.20. Flints Nina Heglund  nede etter en trøkk, men ser ut til å være oppe og nikker igjen

* Stor Storhaug! Flint-keeperen meget god for øyeblikket. Ingen dansk åpning i Flint-buret

* To minutter før pause er stillingen 15-15

* Pause. 16-17. Flint med høyoktan-håndball er fullt på høyde med gjestene fra Eliteserien. Flint ledet 16-15, Skrim utlignet og rakk akkurat å kontre inn et ledermål igjen før pausesignalet gikk

* Da er 2.omgangs straks i gang. Åpenbart at speaker gleder seg. Prøver å få i gang publikum, som for øvrig har vært flinke til å støtte opp om hjemmelaget i dag. Rundt 100 tilskuere i Slagenhallen

* Skrim scorer omgangens første. Jarneid med en god mulighet fra høyrekanten, men dessverre for Flint uten uttelling. 16-19 to minutter ut i 2.omgang

* Gjestene har tett til bakover. Flint kommer til slutt til avslutning, men i mer trengte posisjoner.

* Heldigvis gjør Flint noe av det samme. Og når Simone Dupont Larsen knaller inn 17-19 er det håp. Dansk dynamitt!

* Vinde Norum misbruker en sjanse til å redusere igjen. I stedet går Skrim rett opp og scorer. 17-20 etter 35.36. Flint tar time-out.

* For rettferdighetens, og Vinde Norums skyld; hun misbruker en sjanse for Flint til å redusere igjen.

* 18-21 nå

* Bringaker bringer håp. 18-22 blir til 19-22 etter en flott scoring. Flint i angrep

* Der knaller hun til igjen! Simone Dupont Larsen!  20-22!

* Og mens vi skriver; Sofie Vinde-Norum viser hvor skapet skal stå. 21-22!

* 44.12. stillingen 21-24. Helt jevnt fremdeles, men Skrim holder altså såvidt unna.

* Begge lag med hyppigere anfall av tekniske feil

* Jarneid reduserer til 22-25. Skrim misser i neste angrep. Har Flint krefter til en skikkelig sluttspurt?

* oi,oi! kjempekontring. Erica Berg Kennedy nærmest stormer ballen i mål. 23-25! åtte og et halvt minutt igjen

* 23-26

* 24-26

* spilt 52.33

* den er sur! Flint surrer bort en god mulighet, og i stedet kontrer Skrim. 24-27

* fire minutter igjen

* og så skyter Nina Heglund rett på keeper mutters alene etter en kontring. Frykter at Flints sjanser røk der. Fremdeles 24-27 etter 55.30

* Men, aldri si aldri. 25-27 og Flint i angrep

* Så en enkel feil i angrepet, og kontring til 25-28. Skrim får en tominutter, men Flint har bare tre minutter på seg til å snu dette

* Og nå er det halvannet minutt igjen i det Skrim tar timeout. Stillingen fremdeles 25-28. Dette ser tøft ut for Flint, som uansett kan være stolte av innsatsen i dag

* Stang ut for Aurora Gundersen og Flint. Skrim i angrep med et minutt igjen.

* Og med scoring der er det i alle fall kjørt. 25-29 med femten sekunder igjen.

* Flint rakk en redusering igjen i siste sekund, men det ender da altså 26-29 i Slagenhallen.

* Fullt godkjent av Flint som, til tross for mange nye ansikter, viser at de ikke helt har glemt hva eliteseriehåndball dreier seg om.

* Slutt 26-29

Før kampen

Teksten under er skrevet før kampen begynte.

Lørdag kveld jublet Flint-jentene over seier mot Fjellhammer i seriestarten i 1. divisjon. Nå venter elitelaget Skrim på hjemmebane i 3. runde av norgesmesterskapet. Det blir en helt annen skål.

– Dette er en ren bonuskamp for oss. Vi kan slippe skuldrene godt ned og spille uten noen form for press, sier trener Pål Oldrup Jensen.

Skrim har svingt seg opp i eliteserien – og står med to seire på de tre første kampene.

– De har utviklet seg bra og har mange spennende spillere. Vi må spille opp mot vårt aller beste for å stelle i stand trøbbel for dem, sier Oldrup Jensen. Han mener

Flints unge mannskap først og fremst må fokusere på utvikling.

– Klarer vi å ta noen steg for hver kamp, så er det bra. Jentene må tro på seg selv, og legge vekk redselen for ikke å lykkes. De trenger noen gode opplevelser med tanke på det som skjedde i fjor, sier Pål Oldrup Jensen.

Sist sesong tapte Flint 20 av 22 kamper og endte helt sist i eliteserien.

PS! Tina Larsen har skadet seg i leggen på trening og spiller ikke. Fra før er Marte Smistad og Elise Vedeler ute med langtidsskader.