Gå til sidens hovedinnhold

Fire meter forsterkning

Artikkelen er over 10 år gammel

NØTTERØY: En skytter på 2,02 meter – og en vegg av en målvakt på 1,96 meter. Trener Geir Erlandsen sikter høyt i Nøtterøy Håndballs debutsesong i eliteserien.

– Nice to meet you, sier Vojtech Sik og strekker fram en neve i størrelse stekepanne.

For Nøtterøys motstandere blir det neppe like «nice» å møte det 202 centimeter høye tsjekkiske tårnet på banen. Heller ikke den islandske målvaktkjempen Hreidar Gudmundsson er noen smågutt.

Det er det sjefen sjøl, Geir Erlandsen, som blir når fotografen beordrer den to hoder lavere treneren i skvis mellom Nøtterøys største forsterkninger.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget ser ut, sier Erlandsen to dager før sesongstart.

LES OGSÅ: Her er Nøtterøys nye menn

En helt ny verden

Jubelen fra vårens historiske opprykk har lagt seg. Nå venter en ny verden for Nøtterøy Håndball. Det er nå de må vise at de er modne for eliteserien. Søndag venter Viking i serieåpningen i Nøtterøyhallen.

– Eliteserien er en helt annen verden enn 1. divisjon. Derfor har vi også forsterket laget så vi har dobbel dekning på alle posisjoner, sier Geir Erlandsen.

BILDESERIE: Se hele laget her

Den nyopprykkede klubben kommer ikke til å stå med lua i hånda i debutsesongen mot de store gutta. Nøtterøy skal bli blant de åtte beste lagene.

– Det betyr sluttspill. En tøff, men realistisk målsetning, sier Erlandsen.

Håndballfeber

Nøtterøys spenstige målsetning kommer i en tid der stadig flere håndballprofiler vender hjem fra utlandet for å spille i eliteserien.

– Jeg tør påstå at eliteserien ikke har vært så god på fire-fem år, sier Erlandsen.

Og det er ikke bare på Nøtterøy at håndballfeberen herjer om dagen.

– Interessen for herrehåndball ligger og ulmer i det norske folket. Det drives godt i klubbene – og i år vil alle kampene bli vist på TV2 Sumo, sier Erlandsen.

– Men for at folk for alvor skal få øynene opp for herrehåndball, trenger vi hjelp fra landslaget. Det må en semifinale i et sluttspill til for at nasjonen skal våkne, sier Geir Erlandsen.

Mer kraft og ork

Geir Erlandsen er tilfreds med sesongoppkjøringen.

– Vi har trent godt, veldig godt. Mange er blitt mye sterkere og fått mer muskler på kroppen. Det var helt nødvendig for å takle eliteserien. Samtidig er løpstestene bedre enn i fjor.

Slitet, hardkjøret og de tunge øktene er over. Nå skal spillerne sprudle i sesongpremieren søndag.

– Vi gleder oss, sier Hreidar Gudmundsson.