Gå til sidens hovedinnhold

– Viktigere enn håndball

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Kirkens Bymisjon og Nøtterøy Håndball tok sommerferie med å arrangere konsert og grillfest i Gunnarsbøparken.

– Dette er en fest for brukerne våre, og for alle frivillige og ansatte., sier daglig leder Anders Pladsen i Kirkens Bymisjon.

Del på Facebook

Grillfesten, som også inneholdt diktopplesning og musikalske innslag, var åpen for alle, noe det tydeligvis var mange som hadde fått med seg. Over 300 møtte opp for å nyte god mat og underholdning i Gunnarsbøparken.

Flere prosjekt på gang

– Veldig hyggelig. Vi ønsker å gjøre litt stas på alle som gjør enn innsats i og rundt tilbudet vårt. En takk til de som bidrar praktisk eller økonomisk, sier Pladsen.

Han forteller at Nøtterøy Håndball tok kontakt med ham tidligere i år med tanke på å få i gang et samarbeid.

– De tok initiativet, og vi synes det er flott å samarbeide med en så flott og positiv gjeng som dette. Vi i Kirkens Bymisjon driver jo på mange måter litt som idretten, med mye frivillig arbeid, sier Pladsen.

Samarbeidet vil også vedvare utover høsten, i form av prosjektet «fri».

– Her skal vi samarbeide om en positiv tilbakeføring til samfunnet av dem som sitter inne. Her er helgene viktige, og de innsatte vil inngå i arrangementsstaben på Nøtterøys hjemmekamper, forteller Pladsen.

Skal ta samfunnsansvar

Leder Frank Pedersen i Nøtterøy Håndball mener det er viktig at klubben og spillerne engasjerer seg i aktiviteter også utenom håndballbanen.

– Vi har nedfelt i vår aktivitetsplan at vi skal ta samfunnsansvar og være synlig i lokalsamfunnet. Jeg tror også det er viktig for gutta å se at det finnes viktigere ting enn håndball.

– Geir (Erlandsen, trener) er også veldig flink til å ta med seg slikt i treningsarbeidet, sier Pedersen. A-lagsspillerne på Nøtterøy hjalp til med opp- og nedrigging av scene og tribuner, samt med serveringen av grillmaten, som i sin tur ble tilberedt av profesjonelle kokker.

– Mange av spillerne har også vært innom lokalene til Kirkens Bymisjon for å hilse på, og snakke med brukerne der. Det tror jeg har vært på å ufarliggjøre dette arrangementet for brukerne, sier Pedersen.