Om du er syk eller ufør og dermed ikke har mulighet til å dra til et valglokale, kan du sende inn en søknad til kommunen om å få stemme hjemme. Dette står skrevet i valgloven for å gjøre stemmegivning mer tilgjengelig.

Tønsberg kommune informerer på sine hjemmesider om muligheten til å stemme hjemme, og har også et søknadsskjema du kan fylle ut.

Ønsker du dette, må du være rask. Fristen for å søke om å stemme hjemme er tirsdag 3. september kl. 15.00 i Re og Tønsberg.

LES OGSÅ: Stadig flere velgere endrer på stemmeseddelen ved lokalvalg

«Man må oppgi grunnen til at man ønsker å benytte seg av denne muligheten, men det stilles ikke krav til dokumentasjon», står det på Tønsberg kommunes hjemmeside.

På hjemmesiden informerer de også om hvordan en stemmeavgivning i hjemmet fungerer.

«Valgmedarbeiderne har med seg nødvendig utstyr, inkludert et stemmeseddelsett med alle partier og lister som stiller i kommunen og fylkeskommunen. Du velger en stemmeseddel for det partiet/listen du ønsker å avgi din stemme til, og gjør eventuelle rettelser på stemmeseddelen. Valgmedarbeideren sjekker legitimasjon, og stempler stemmeseddelen. Du slipper stemmeseddelen ned i urnen, og har avgitt din stemme.»

Ønsker du å benytte deg av denne muligheten, kan du enten ringe kommunen du er folkeregistrert i, eller fylle ut et søknadsskjema på kommunens nettsider.

LES OGSÅ: Alarmen ulte mens seilbåtene svermet rundt Bastøferja: – Det er mulig det virket mer dramatisk enn det var

LES OGSÅ: Hvordan blir du statsminister? Roar og Johanne gir deg tipsene til å nå langt som ungdomspolitiker