Gå til sidens hovedinnhold

Har Tønsberg kommune helt mistet gangsynet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg vet snart ikke hvor mange innlegg jeg har hatt i Tønsbergs Blad hvor jeg har berørt ansvarligheten i økonomien i Tønsberg kommune.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så leser jeg idag, 6. februar 2020, en begrunnelse for bygging av helt ny svømmehall som prosjektleder Magnus Martin stiller seg bak. Han får selvfølgelig mene det han vil, men jeg undrer meg over at han ikke klarer å se konsekvensene av et underskudd i Tønsberg kommune som får til følge at helse- og omsorgstjenesten må lide i tiden som kommer. Rådmannen har sagt sitt om det.

22 millioner i underskudd, som har økt og økt de siste årene fordi politikerne ikke har giddet å ta det inn over seg ved fremleggelse av tidligere godkjente budsjetter, og lånt penger og brukt fondsmidler for å få kabalen til å gå opp.

At et kommunestyre idag legger frem gigantutbygginger som ny svømmehall istedetfor å koste på den gamle, er etter min mening galskap. Det samme kan sies om byfornyelse, Presterød-utbyggingen, utbyggingen av nordre Kaldnes til nærings- og boligprosjekter, som Anne Rygh Pedersen (Ap), før hun tiltrådte som ordfører, sto frem i avisen og forsvarte sammen med andre politikere fra Arbeiderpartiet.

Det er etter min mening uansvarlig bruk av penger, og jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette vil medføre reduserte midler til helse- og omsorgssektoren. Selv det vil ikke redusere underskuddet helt optimalt, så noe av underskuddet må allikevel sannsynligvis belastes neste budsjett osv.

Ja, det er ikke mye lys i tunnelen. I tillegg har det kommet frem at Re kommune hadde underskudd på bordet som også må håndteres av Tønsberg kommune. Ja, det er nok mange som mener at jeg krisemaksimerer, men vi får se de neste årene. Jeg har hatt rett før!

PS. Råd til kommunestyret: Bruk huet!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.