Gå til sidens hovedinnhold

Har vi krav på å bo i sentrum?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

  • Fortetting av boligområder med lave eneboliger opplever vi fortettes med høye hus i 2–3 etasjer. Når dette går ut over både lys og utsikt til sjø, skog eller annen natur, er det ganske naturlig at folk protesterer. Et argument som ofte brukes fra kommunen er at «ingen har krav på utsikt». Det var kanskje nettopp det som var avgjørende den dagen du kjøpte huset ditt? Verdiforringelsen har tydeligvis heller ingen ting å si.
  • Det stoppes ikke med høyblokker i sentrum av Tønsberg. Til tross for mange protester, tas det lite hensyn til disse. Et argument jeg overhørte fra en ansatt i kommunen var at «det er så mange som har lyst til å bo i sentrum så med få byggeområder må det bygges i høyden».

Det blir naturlig å spørre: Vi har altså ikke krav på lys og utsikt i distriktene, men kravet om å bo høyt over takene i byen blir hørt?

Tønsberg sentrum må bevares i størst mulig grad. Slutt å bygge høyblokker innafor sentrums kjernen. Sett en grense. Puss opp gamle ærverdige bygninger og tenk på at vi er Norges eldste by som ødelegges skritt for skritt. Jeg er ikke imot fornying, men vil at historien vår skal bevares så vi ser hva vi har vært og hva vi er.

Les også

Arne og gjengen satser på tapetproduksjon: – Det var på tide å tenke utenfor boksen

Kommentarer til denne saken