Gå til sidens hovedinnhold

Hele verden må omstille seg. Gjelder ikke det også Færder kommune?

Våre barn og barnebarn har, i barnehage, på skole og hjemme, lært å ha respekt for naturen og alt den gjør for klimaet og livsgrunnlaget både i vår lille verden og for hele kloden vår.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De har lært om trærnes liv og arbeid for å rense luften vår. De har lært om store og små kryp i skogbunnen og i fjæra og alt de betyr for oss. De har lært om dyrene og fuglene og at det er viktig å ta vare på dem og ikke forstyrre dem i deres liv og virke. Alt dette har den oppvoksende slekt lært mer om enn vi som gikk på skolen i «gamle dager». Men vi som gikk på skolen i «gamle dager» lærte å lese for å kunne tilegne oss stadig ny kunnskap og å følge med i alt som skjer.

Det skulle man ikke tro når man ser hva Færder kommunes politikere tillater gjort med vår kommune. Våre barn og unge må se at skogsområder forsvinner stikk i strid med alt de har lært om dyrs, planters og fuglers liv og levnet. De må være vitne til at svære «bomaskiner» reiser seg i strandkanten til fortrengsel for det dyre-og plantelivet i sjøen og fjæra som vi alle nå vet er så nødvendige for vår egen tilværelse.

Det er ikke bare oljeindustrien som må omstille seg. Det må vi alle. Også på Nøtterøy og Tjøme. De unge er de ivrigste. De har skjønt poenget. De må nå få en tro på at lokalpolitikk ikke bare er fagre ord, men også politisk vilje til nå ta miljøet på alvor. Med et vedtak om å bygge en overdimensjonert fastlandsforbindelse over Smørberg-Ramberg kan politikerne sette et stort kryss over løfter om å ta vare på naturen.

Ikke behov for

En bro med tilhørende tunneler og nye veier betinger at boliger rives, bomiljøer raseres og dyrket mark legges under asfalt. En bro som Færder kommune ikke har råd til å bygge, og som det heller ikke er et skrikende behov for. Det er vanskelig å se noen egentlig gevinst i brobyggingen, annet enn at en kan komme noen minutter raskere til Sandefjord.

Flertallet av våre politikere må stikke fingeren i jorden og se nøkternt på hva våre barn og barnebarn skal overta etter oss, og høre på hva de sier. Derfor ber jeg også om at avisen igjen offentliggjør en detaljert oversikt over ødeleggelsene (riving av boliger, rasering av dyrkbar mark osv) som bygging av bro og veisystemer forårsaker.

Bård Hoksrud sprettet champagne da noen bomstasjoner ble nedlagt for en stund siden. Jeg inviterer ham hit til et glass bobler når broa til Smørberg med alle dens bompenger vedtas IKKE BYGGET. Jeg spanderer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.