Helgesen bytter departement

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Pressekonferanse om ny regjeringskabal.

DEL

OSLO: Statsminister Erna Solberg (H) hadde ingen overraskelser med seg på Slottsplassen onsdag formiddag. Fire nye statsråder og tre som får nye oppgaver var alle kjente navn fra lekkasjene.

En av personene på Slottsplasser er Vidar Helgesen (H) fra Nøtterøy.

Bellonas leder, Frederic Hauge, mener Helgesen får mye å jobbe med:

– Vidar Helgesen må gjennom en større omstilling enn oljebransjen, når han nå skal gå fra å selge norsk gass i EU til å oppfylle Norges klimamål, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Hauge roser arbeidet Tine Sundtoft og den norske delegasjonen gjorde under klimaforhandlingene i Paris.

– Sundtoft bidro til en ambisiøs klimaavtale i Paris. Vidar Helgesen har dermed store sko å fylle; nærmere bestemt et par blomstrete boots. Vidar Helgesen har svært god kunnskap om EU. Den kunnskapen må han bruke for å skaffe Norge et europeisk marked for norsk, grønn eksportindustri, sier Hauge.

Anundsen sitter fortsatt

justisminister Anders Anundsen (Frp) fortsetter som justisminister med ansvar for blant annet politi og beredskapsarbeid. Han får med seg Sylvi Listhaug (Frp) som innvandrings- og integreringsminister. Dette er en ny statsrådspost.

– Med Sylvi Listhaug (Frp) som innvandrings- og inkluderingsminister får vi en sterk duo i Justisdepartementet, slår statsminister Erna Solberg (H) fast under pressekonferansen.

Listhaug forlater Landbruksdepartementet og går til en nyopprettet statsrådspost i Justisdepartementet med ansvaret for innvandring og inkludering.

– Med de store oppgavene som nå er på innvandringsfeltet ble det for stort press for en statsråd som også har ansvaret for beredskap og de store omleggingene i politiet, sa Solberg da hun presenterte regjeringsendringene onsdag.

Listhaug overtar innvandringsoppgavene fra justisminister Anders Anundsen (Frp) og integreringsarbeidet fra statsråd Solveig Horne (Frp).

– Etter to år i regjering med Listhaug vet vi at hun vil sette sitt preg på dette. Samtidig kommer hun til å bygge på to sterke statsråders innsats, sa Solberg.

Kommentarer til denne saken