Gå til sidens hovedinnhold

Røyketelefonen stenger fra nyttår

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordmenn som har som nyttårsforsett å stumpe røyken, får ett mindre hjelpemiddel fra nyttår. Da stenger nemlig Røyketelefonen etter 20 år.

Internett og apper til mobiltelefonen har tatt over som hovedhjelpemiddel for folk som ønsker å slutte, så Helsedirektoratet har merket en fallende kurve med henvendelser til telefonen.

– Rundt nyttår har vi jo hatt en økt pågang i de kanalene vi har, men over tid så har antall innringere gått ned til 5.000 i året. Derfor vil vi etter nyttår avvikle telefontjeneste og chat, sier Bjørn Andreas Bang i Helsedirektoratet til NRK.

De første ti årene etter lanseringen i 1996 var Røyketelefonen svært populær, og den hadde nesten 20.000 innringere i toppåret 2003. De siste årene har tallet ligget på om lag 5.000 årlig. Totalt er det gjennomført nærmere 200.000 samtaler med folk som har ønsket å slutte.

Slutta-appen er på sin side blitt en av de mest populære helseappene i Norge. Den er lastet ned over 450.000 ganger. Folk som vil slutte å røyke, kan også få hjelp på nettsiden slutta.no samt på Facebook.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.